söndag 4 februari 2018

Make-over av ett sminkbord

 

För några veckor sedan bestämde jag mig för att jag måste ha ett sminkbord. Man kan nog inte påstå att jag sminkar mig speciellt mycket, inte ens nu när jag faktiskt investerat i lite nytt smink och tar mig tid att ibland göra något som skulle kunna kallas för make up. Inte för att det har någon effekt direkt... Men hur som helst. Ett sminkbord behövde jag. Helst i samma stund jag tänkt tanken. Kanske inte för att sminka mig mest utan för att få måla den.

 

Några dagar efter att jag tänkt tanken dök det här söta sminkbordet upp på Blocket. Lagom litet för att både rymmas i min bil och i vårt sovrum, för att inte nämna min budget. Det var väl kanske inte lika romantiskt och gammaldags som jag hade hoppats på men priset var perfekt och jag slog till.Jag visste också att det stod en gammal rokokostol ute i ladan som jag nog hade glömt bort, med lite tur, vilket jag tydligen hade denna dag, så var den inte allt för ranglig utan tillräckligt stadig för att inte ens jag ska behöva oroa mig för att ramla ner i en hög, förmodligen också tvärs igenom golvet ner till salen, givet husets ålder.Stolen fick också sig en make-over, i samma nyanser som resten av mitt sovrum. Och eftersom den redan från början var utrustad med sniderier så behövde jag inte otåligt invänta leverans av dito från Ali.Däremot var, som du såg på före-bilden, inte resten av sminkbordet utrustat med några extra krusiduller alls. Det var ganska gulligt tyckte jag, liksom less is more. Men som ni ju säkert vet vid det här laget tycker jag att lite lagom more is more, helt enkelt.Jag älskar de här ornamenten som på Ali Express kallas onlays. De finns i mängder av olika former och storlekar. Jag beställde självklart flera och hade planerat att använda ett par med rosor, men eftersom de fortfarande är ute på sin långa färd på kamelrygg och roddbåt från Kina har de ännu inte dykt upp. Möjligtvis står de på Arlanda i väntan på att posten ska orka bemöda sig. Tålamod är inte min starka sida, så jag tog helt enkelt de första som anlände i min brevlåda.Ornamenten är omålade i trä när de kommer så dessa har fått ett lager grundfärg, två lager svart färg och två lager brunt. Sedan har jag slipat fram det svarta så gott jag kunnat.När jag nu hade ett så här fint sminkbord var jag också tvungen att hitta lämpliga förvaringsbyttor att ställa på det. Jag inser att det kanske blev lite overkill men just nu får det vara så här.De här söta burkarna köpte jag för att ha hyacinter i på julbordet. De kommer i sex-pack från IKEA och är egentligen konservburkar med metallspänne och gummipackning. Jag tog bort allt det där och tänkte sätta tillbaka dem när jag målat klart men ganska snabbt insåg jag att glaslocken funkade perfekt utan alla de andra delarna.


Jag har faktiskt hällt över både ansiktskräm, handkräm och ögonkräm i burkarna. De här är bra mycket sötare än originalburkarna som också är fina enligt Isabel. Men helt klart betydligt modernare i sin stil. För att kunna hålla isär vilket som är vilket fick jag gräva fram mina gamla dies och stansa ut några söta etiketter.
Note to self: Stansa ut ett gäng att ha till burkarna i skafferiet. Varför har jag inte tänkt på det förrän nu?Det var fantastiskt roligt med decopage insåg jag när jag började. Jag råkade dessutom använda en oljefärg som var liksom lite kladdig väldigt länge, det gav mig idén att sätta fast servetten medan det var lite kladdigt och det i sin tur gjorde att servetten skrynklade sig minimalt. Annars brukar den alltid lägga sig i veck eftersom det tunna pappret sväller lite när det blir fuktigt. Nu gäller det bara att komma ihåg denna smarta metod, den går säkert använda med vattenburna färger också, för oljefärgen slängde jag direkt. Jag hatar oljefärg!


Inga kommentarer: