onsdag 3 januari 2018

Keramikblommor och julklappar


Innan jul fick jag inspiration och skapade några keramikalster. Ett gäng med underlägg till koppar och glas på soffbordet. Undertill har jag satt fast filttassar så att de inte ska skrapa bordet.


Det här är samma modell av blommor jag visade tidigare. Tanken är att ha dem i trädgården på armeringsjärn. Den här glasyren som jag tycker är otroligt vacker är dessutom ganska svåranvänd och minsta skillnad i temperatur ger skillnad i resultatet. De två bortre blommorna är brända vid ett annat tillfälle än blomman närmast. Förutom att den är så känslig för temperaturskillnader rinner den också väldigt mycket. Ett av mina alster sitter fortfarande kvar på sättplattan. Glasyren är från Cebex och heter vit kristall.


Att jag älskar blommor är väl ingen större hemlighet. Här har jag arbetat vidare på samma blomform och gjort ljusfat av dem, tillsammans med blad som jag kavlat in från björnbärsbusken.
Här är samma blommor, modell mindre, lagom att ha i en vanlig blomkruka inomhus. Dessa fick min mamma i julklapp.

Inga kommentarer: