torsdag 11 januari 2018

Fler sidor i fotoboken

I somras var vi på en kort kryssning till Tallin. Trots att vi bara var borta tre dagar knappt så blev det ganska många foton.

Jag har inte layoutat bilderna i tidsföljd utan mer som tema. Här har vi en sida med tjejernas bus, en del av bilderna har de tagit själva. Och så bilder på oss... eller snarare mest på mig. Det är kanske en gång om året någon lyckas få bild på mig som jag faktiskt kan stå ut med.. Här blev det dessutom inte mindre än TVÅ bilder.

På det här uppslaget fick alla bilder från havet vara med och som en avslutning en bild på oss när vi just satt oss på hop-on-hop-off-bussen.

På det sista uppslaget är det bilder från Tallin. Jag måste erkänna att ibland har jag svårt för att komma på vad jag ska skriva om bilderna numera. Jag märker också att när jag tittar i min fotobok är det sällan jag läser det jag skrivit, men å andra sidan är ju texten kanske inte till för mig utan för andra som bläddrar i boken.

Sista semesterveckan fick vi besök av mina föräldrar och Isabels kusin. Jag är lite fundersam hur den här layouten kommer funka i fotoboken. Vanligtvis skulle jag "draigt isär" bilderna så att det bildas en marginal i mitten. Eftersom jag planerar att göra en layflat-bok så hoppas jag att det här ska funka lika bra, kanske bättre. Men det återstår att se.

Eftersom jag i år har färre bilder än förra året så har jag mer plats i boken. Det är därför som flera av mina favoritfoton fått en helsida. Det är ganska häftigt att se ett lyckat foto på ett helt uppslag. Det är också just den här typen av bilder som sällan får vara med i mina album för jag vet att jag värderar bilder med människor på högre, samtidigt så tycker jag om att ta just den här typen av bilder, så varför ska de inte få vara med? Dessutom är det så att ju äldre min dotter blir, desto mer svårfångad är hon på bild. Så när mitt favoritfotoobjekt vägrar vara med måste jag hitta annat att fota.

Det här är sista uppslaget i fotoboken så här långt. När jag ser tillbaka på året som gått så förvånar det mig inte att jag faktiskt inte har några fler foton förrän när Alma kom till oss och därefter julen. Det känns som hösten, efter semestern, gick i en sådan fart att jag knappt hann med. Jag gick visserligen en keramikkurs, vi var hos mina föräldrar och i Ullared, vi firade min födelsedag och Tim var på kurs och i Makedonien flera gånger. Men inget av detta finns på bild. Det känns lite tråkigt och den känslan ska jag försöka ta med till 2018, jag måste hitta tillbaka till fotandet, till att dokumentera och att fånga vardagen också. Det är ju vår vardag, det som är livet, som jag älskar så! Så klart det ska finnas i mina årsalbum.

Inga kommentarer: