torsdag 7 september 2017

En ny hobbyUnder våren gick jag en ganska dålig kvällskurs för att lära mig dreja. Trots att kursledaren inte var speciellt bra på att lära ut så fastnade jag för leran. Efter lång tids sökande på blocket lyckades jag hitta en tusen år gammal ugn som såg hyfsat fräsch ut och inte kostade skjortan.

Vad jag däremot inte hade en aning om var hur mycket det kostar att installera trefasuttag och köpa sladdar och liknande eller vad elektrikern skulle ta för kalaset. Inte visste jag vad en ugn väger heller och att vi inte skulle kunna frakta hem den själva. I det stora hela så spräckte jag budgeten men ca 100 procent... Med andra ord, ganska likt alla andra projekt vi håller på med.

Hur som helst så står nu ugnen i garaget och jag har både testat den och lyckats ha sönder värmesensorn, men trots det så verkar den funka. I början av sommaren hittade jag dessutom en manuell  drejskiva som jag tränat på många varma sommardagar. Ja ända tills jag insåg att det börjar regna varje gång jag sätter mig där. När jag begrep det så köpte jag ett partytält att ha den i och överlistade på så vis det svenska sommarvädret.


Efter allt tränande på drejskivan fick jag till slut till fyra stycken ganska så lika kattskålar. Kattskålar är för övrigt det absolut lättaste att dreja.


Vad jag inte heller visste när jag började med denna hobby, och fullständigt fastnade... var just hur vanebildande det är. Och hur dyyyyrt det är!Inga kommentarer: