lördag 29 juli 2017

Mitt sommarparadisFörra sommaren fick vi för oss att vi skulle bygga en pool. En liten en. En rund. 

Det var inte precis så att vi saknade projekt att lägga pengar och tid på. Men det kan ju inte skada med ett projekt till. Så vi började med markarbetet och Tim och grannen började gräva, släta till och fixa. För varje dag som jag kom hem från jobbet blev den tillplattade marken större och större. Och den tilltänkte poolen växte från blygsamma ca 12 kubikmeter till... tja, nästan det det tredubbla. 

När så poolen äntligen var fylld med vatten vid slutet av sommaren så började vi fundera på att bygga ett däck runt den. Här var aldrig tankar på något litet och blygsamt. Stort skulle det vara. Så vi sålde Porschen, vår kära "lilla" pärla, och började planera för ett däck. Som blev så stort att vi var tvungna att lämna in bygglovsansökan. Jag tänkte att det här fixar jag... och det gjorde jag! Gubben fixade resten och byggde och byggde, och byggde lite till. 

Gubben håller fortfarande på att bygga, därav allt stök och byggmaterial här och var. Under däcket är det ett isolerat teknikrum och på andra sidan ska det bli ett förråd. Däcket ska naturligtvis kläs in på sidorna och någon form av luftigt räcke ska komma till. Apropå räcken så kan man ju tycka att det är en liten småsak i det stora hela. Då kan jag meddela att det inte riktigt är så. Behöver man närmare 40 meter räcke á 900 kr/m så blir det... dyrt. Det blir nästa års projekt.


Ett spabad har stått högt upp på min önskelista länge. Vårat är en av de uppblåsbara varianterna som inte kostar skjortan. Sambon som fått smak på att snickra har snickrat ihop en både snygg och praktiskt kant till den.


Eftersom vi vuxna i familjen båda är badkrukor av stora mått så satsade vi på poolvärme som håller vattnet runt 32 grader. Det gör att vi badade ända in i oktober förra året. Årets sommar har inte precis varit någon höjdare värmemässigt men vi har badat nästan dagligen.


Egentligen skulle jag helst inte vilja ha något räcke alls. Jag gillar hur däcket liksom har kontakt med resten av trädgården.Inga kommentarer: