onsdag 18 januari 2017

Skönheten bor i detaljerna


Julen dansas inte ut i småskolan. Här tar vi julen på största allvar och det var med sorg i hjärtat vi bar ut, den kanske vackraste i mannaminne, granen som vid tjugonde dag Knut var ganska... snustorr. Dock fällde den inte ett endaste barr, varken vid utbärandet eller under tiden den prydde vår skolsal.

Jag drog mig till minnes första julen vi firade i vårt hus. Den julen bar vi ut granens grenar och stam väl separerad från själva barren som nogsamt förpackades i egen papperskasse. Vilken miljövårdare som helst hade kunnat vara stolt över den sorteringen, om nu det skulle visa sig att det finns vinster med att göra den typen av sortering.


Eftersom jag verkligen hade förälskat mig i vår underbara gran, dess vackra ljus och årets ganska minimalistiska (för att vara mig) dekorationer, så var det verkligen en svår skilsmässa för mig. Jag var helt enkelt tvungen att go all in på nästa fas av året, den då vi påstår att det är vår men i själva verket är det bara drivhusodlade tulpaner som är det enda tecknet på att så skulle vara fallet.

Jag köpte inga låtsasvårtulpaner. Ja köpte en miniorkidé, murgröna och en mängd andra blommor och krukor för att pryda köksfönstret med.

Här går det bra att starta en vadslagning om hur länge de kommer att överleva min glömska.


Jag sydde också nya gardiner. Jag medger att jag faktiskt blev ganska nöjd med dem, även fast det är ett mindre mirakel att det blev något tyg kvar efter alla felplaneringar och ändringar jag gjorde.
Och jag medger också... Jag är lite lätt putt på att någon snodde min idé med lampa av durkslag, fotade och lade ut i flera inredningsgrupper på fb och lät påskina att det var hennes egen idé. Och fick hundratals kommentarer och gilla om det! Jag råkar ju veta att det var min idé eftersom jag lade ut det på både fb och instagram flera veckor innan. Utan att få speciellt mycket uppmärksamhet.

OCH.... jag är medveten om att det är ganska barnsligt att sura över det. Lägger man ut en bild får man räkna med att idén stjäls och används och att bilden kanske stjäls den med. Men lite barnslig får man väl vara?Sista bilden och vi är tillbaka där jag startade detta inlägg. Vid jul. En ensam överlevande - en sockertoppsgran från IKEA. Vet ni om att den klarar -14 grader? Undrar lite stilla vad som händer när den utsätts för -15 grader?


Inga kommentarer: