tisdag 27 december 2016

Last Christmas, I gave you my heart....


Det var kanske inte förra julen, utan för 2,5 år sedan som vi båda förälskade oss i det här huset. I år firade vi vår första jul som fast boende här. Det var en precis så fantastisk jul som jag hade föreställt mig på nästan alla vis. Vi firade den med mina svärföräldrar som är underbara och de bästa svärföräldrar man kan tänka sig att ha.

Jag hade förstås löjligt nog, återigen, in i det längsta hoppats på att mina föräldrar skulle kunna tänka sig att resa de strapatsfyllda, långa 23 milen till oss och fira jul med oss men så blev det inte i år heller. De valde återigen att fira julen hemma och inte ge sin dotter glädjen det skulle givit mig om de varit här. Vad jag önskar mig är självklart inte så viktigt, det finns viktigare saker i deras liv och framför allt viktigare personer.  Jag börjar bli van vid att jag och min familj, mitt barn, kommer i sista hand, år efter år och att vi väljs bort till förmån för det enda barnbarn de faktiskt älskar och bryr sig om. Det barnbarnet är inte min dotter. Vilken tur att hon får kärlek och glädje av oss och av sin farfar och hans fru.


I år köpte vi en kungsgran som även för att vara kungsgran var ovanligt perfekt. Svärfar trodde till och med att den var oäkta så täta och fina barr har den och så perfekt i formen är den.


Jag vet inte varför men tåg är något speciellt tycker jag. Jag såg det här tåget på Jula redan förra året men då var jag så klart för sent ute och det var slutsålt. I år var jag snabb med att åka och köpa det och under granen, mellan julklapparna, gör den sig helt perfekt.


I år var det inte riktigt så många julklappar under granen som vi brukar ha. En del julklappar lade jag inte fram, för de är till mina föräldrar och mina brorsbarn, dessutom så skulle Isabel få ett piano och det låg kvar i svärföräldrarnas bil tills det var dags att öppna klappar.Jag hade letat länge efter porslinet jag slutligen hittade. En servis från Karlskrona porslinsfabrik. Fabriken var i drift från runt 1920 till runt 1940 då det gick ihop med Uppsala porslinsfabrik. Min servis är från perioden då fabriken var självständig så den är närmare 100 år.


Servisen är säkert inte den vackraste i sitt slag men jag tycker så mycket om den enkla sköneten, benvitt porslin med enkla små blommor och en diskret guldkant. Den passar vid alla tillfällen tycker jag.

Inga kommentarer: