torsdag 29 december 2016

Bullet journal

Födelsedagskomihåg och presentideer. 

Det går lite si och så med att skriva bullet journal som dagbok. För tillfället är det sällan jag har tid, ro och lust att skriva. Annat är mer lockande. Som att scrappa, baka, njuta av julen, umgås, spela spel, och rita. Jag ritar självklart mestadels blommor. En del av dem blir bara lösa papper som jag fotar och tänker använda för mina digitala layouter. En del av dem hamnar i min Bullet journal som dekoration.

Bucket list. Med gott om plats att fylla på med drömmar.
Vive somnium tuum. Lev dina drömmar.
Det är ett bra motto.
Om man någon gång har stått inför hotet att livet tar slut inom en mycket snar framtid
 så vet man hur viktigt det är att göra saker man verkligen vill,
att leva sina drömmar och inte skjuta upp till morgondagen.
 Jag lever mina drömmar. 

Det finns en massa saker jag skulle vilja göra. Jag vet inte riktigt varför det är så svårt att komma på dem när jag sitter och ska skriva ned dem. Kanske beror det på att jag faktiskt har ganska realistiska drömmar, som snarare handlar om hårt arbete och disciplin är att någon eller något utanför min påverkan ska göra det möjligt för mig att genomföra. Och om det ändå bara är upp till mig så uppstår frågan varför jag ägnar tid att skriva ner mina mål/drömmar istället för att faktiskt förverkliga dem.

Jag älskar vårt hem. Det har självklart ett eget kapitel i min bok.
Kanske det längsta kapitlet eftersom vi bor i ett hus med oändliga potential.
Andra skulle kalla det för renoveringsobjekt.

Inga kommentarer: