lördag 31 december 2016

Årets sista dag


"This is not the end, it´s only the end of the beginning."

Så här på årets sista dag har jag äntligen fått till förstasidan på årets fotobok. En förstasida som verkligen representerar en början, inte bara på ett nytt år utan också ett nytt liv.

Det var vid årsskiftet vi stod mitt i flytten från Södertälje till Värmland. Från storstad till landet. Isabel skulle börja i en ny skola med nya klasskamrater, Tim hade just börjat sitt nya jobb och jag... jag hade ingen som helst aning om vad det nya året och det nya livet skulle föra med sig.

Men det nya året förde med sig ett nytt jobb. Nya kolleger och nya rutiner. För första gången på cirka 10 år bestämde jag själv när jag ville åka till jobbet, jag behövde inte sitta på ett pendeltåg och ständigt vara utsatt för SL:s evinnerliga förseningar. Jag och Tim åkte till jobbet tillsammans och Isabel började åka skolbuss. Istället för 2,5 timmars restid per dag har jag nu bekväma 1 timme per dag.

Vi beslutade oss för en ny bil som jag får via mitt jobb. En elbil! Vi sålde Porschen. Det var ett stort steg men helt naturligt efter poolbygget i sommar. Nu står ett tillhörande trädäck högst på önskelistan. Poolen badade vi i ända till början av oktober då vädret slog om och det började bli kallare.

Hösten bjöd inte på stora förändringar, det blev snarare som att vi blev mer och mer bekväma i våra nya rutiner och med våra nya liv. Mitt jobb blev tydligare och jag kände mig till slut hemma bland kolleger, i huset, och i jobbet.

I slutet av sommaren blev jag sjuk och det tog större delen av hösten att få ordning på magen, många undersökningar senare fick jag veta vad som var fel.

Under året har vi lärt känna många nya människor, fått en ny familjemedlem i kaninen Arvid, umgåtts med världens bästa grannar, fått så mycket hjälp att vi inte ens trodde det var möjligt att människor kunde vara så hjälpsamma, vi har fått nya vänner och känt samhörighet. Idag när vi kör genom byn vinkar människor till oss om de ser oss, för ett år sedan var det bara två grannar som ens märkte att vi flyttade, efter 10 år på samma ställe.

2016 blev den stora förändringens år, men också året då vi hittade hem, för så känns det faktiskt när jag tänker tillbaka. Vi har kommit hem. Jag är där jag vill vara och längtar inte efter särskilt mycket mer, och jag vet att både Isabel och Tim känner exakt likadant.

Jag hoppas 2017 blir ett lika bra, om inte bättre, år.

Gott nytt år till er alla!

Inga kommentarer: