onsdag 28 december 2016

Äntligen pysseltid!


Vi har haft en ganska lugn jul och konstigt nog har vi fortfarande inte börjat på något nytt renoveringsprojekt. Det kan förstås bero på att vi renoverat nästintill oavbrutet sedan vi flyttat in och det var ganska mycket på samma gång när vi drog in toa och byggde kök. Vi behöver få bara vara och bara bo ett tag också. Och framför allt njuta av julen.


Första året som fast boende och jag trodde nog att jag skulle gå "All in" för julen och ha massor med ljus och dekorationer. När allt kom omkring insåg jag att mycket få saker jag hade kändes rätt i vårt gamla hus där jag fortfarande känner gamla skolfrökens närvaro från 1860. Det blev mycket ljusslingor, granris, röda textilier och levande ljus. Vi har eldat i kaminen och i kakelugnen och njutit för fullt av de mörka kvällarna. Jag älskade mitt hus från början, än mer i advent och nu, när granen står där och tindrar och det stora matbordet är utdraget är det om möjligt ännu mer kärlek. Jag känner mig nästan farligt lycklig över att inte behöva åka bort på nästan två veckor!


Under året som gått har min dotter plötsligt gått från barn till tonåring. Till sommaren blir hon 13 så det är helt naturligt. Hon sover länge på morgnarna och föredrar att vara själv i sitt rum. Det, tillsammans med all julmat som blivit över, har gjort att jag fått massor med pysseltid. Det är knappt så jag vet vad jag ska göra med all tid. Just nu vill jag scrappa så att jag får färdigt årets bilder och kan få beställa men fotobok som jag längtat efter så länge att prova. När jag får den är det dags att ta ställning till vilket format jag ska fortsätta att layouta nästa år.


Det här blev ett dubbeluppslag av samma bild som ovan. Den första sidan tänker jag ha som inledning på sidorna om julen, denna kommer vara ett uppslag mitt i det avsnittet. Jag älskar det här fotot, älskar vår julgran, tåget under, mina röda filtar, vår skolsal och den värme jag känner här. Bilden förmedlar allt det där tycker jag. Min julgran kommer inte åka ut än på länge, den ska stå kvar till minst 20:e dag Knut.

Inga kommentarer: