söndag 6 november 2016

Digiscrap

De här bilderna tog jag runt den 13 september. De enorma spindelnäten brukade bädda in hela skogen vid vår förra stuga, här har jag knappt sett dem men så en morgon var alla granar inklädda. Spindelnäten försvinner på eftermiddagen och de syns bara ett par dagar, max en vecka om hösten. 

 Det är ett tag sedan jag bloggade mina alster så jag tänkte lägga upp en drös idag.
Jag har äntligen fattat beslutet att göra en fotobok. Det var inte helt enkelt att komma fram till det och fortfarande har jag vissa betänkligheter, jag förlorar all kontroll över färgåtergivningen och det kan innebära att jag lägger ut en massa pengar och får en bok jag inte ens vill titta i. Jag är perfektionist på det området. Det hela blir heller inte lättare av att jag just bytt dator och bara där har färgåtergivningen förändrats.

Vi var på utflykt innan hösten hade satt fart, men jag fick i alla fall några fina bilder. 


I samband med att jag bytte format på mina alster så jag haft svårt att hitta en stil jag gillar. Dessutom har jag fotat betydligt mindre i år än tidigare så det har inte blivit särskilt många PL-stilslayouter. Denna blev jag ganska nöjd med. Ju mer jag skapar desto mer tycker jag om det stilrena och enkla och visst hjälper PL-stilen till att hålla en sida enkel och ordnad.


Här har jag faktiskt använt mig av en template från Becky Higgins. Jag har lite svårt med templates eftersom jag tycker de begränsar mig snarare än hjälper men om man ska göra PL-stil är det utan tvekan enklare att bara dra in fotona än att själv beskära dem. Dessvärre funkade inte denna template tillsammans med min fotoficka, så till slut fick jag ändå flytta på alla rutor så enda vinsten blev nog att jag fick alla hörn rundade på ett enkelt sätt.

Inga kommentarer: