söndag 13 november 2016

Bullet journal - What is that?


Ni som troget besöker mig har sett den här bloggen gå från scrapbooking, stämplar, till tårtor, till heminredning, foton och nu... Tadam: Bullet journal.

Vad är nu detta kan man fundera på? Jo, enkelt uttryckt är det att skapa sin egen kalender, komplett med dagliga anteckningar, planering och inte minst; listor på saker man inte vill glömma och "trackers" på sådant man vill se ett mönster i eller påverka.

Jag har under långa perioder skrivit dagbok, vika scrapbookingen har jag dokumenterat vårt liv så gott ja kunnat och jag har alltid (i perioder) älskat att rita och kladda. Tror att det är något jag hållit på med så länge jag kan minnas. En boullet journal, eller bujo, kombinerar allt detta i en enda liten bok.Som alltid när jag gör något, gör jag inte som alla andra. Jag har inte fasta veckouppslag och ja planerar inte mina veckor i boken, jag gör det i outlook som enligt mig är oöverträffbart kalenderverktyg. Däremot dokumenterar jag det som hänt. Vad har jag gjort idag? Känslor och tankar kommer med i mån av tid. Det gör att jag inte kan ha fasta gränser för en dag utan skriver så mycket eller litet jag behöver.


I en bullet journal kan man också skapa listor och avdelningar för sådant man behöver komma ihåg. Eftersom jag inte hittade rätt avseende bok så har jag nu två böcker. I den ena tänkter jag ha mina listor, i den andra mina dagliga anteckningar. Mina listor skapar jag i en anteckningsbok med prickar och 120g papper från Nuuna. Mina dagliga anteckningar finns i en bok som heter Leuchtturm.

Man behöver givetvis inte dekorera sina böcker. Det fina med en bullet journal är att allt du behöver är en penna och en anteckningsbok. Kanske en linjal också. Sedan är du redo att starta. För mig är detta ett sätt att få vara kreativ förstås och jag har därför skaffat en uppsjö av pennor och gjort en inventering av de anteckningsböcker som finna på marknaden. Mer om allt detta längre fram. Jag vill dekorera mina sidor, det gör mig glad och det är min avkoppling på kvällarna. Men en bujo blir precis vad du gör den till. Vill du se mer om vad man kan göra så finns det massor med inspiration på YouTube, Pinterest och Instagram. Här finns en film som väldigt bra förklarar vad det är.

Inga kommentarer: