måndag 2 maj 2016

Ny hall och nytt objektiv


Våren är alldeles runt hörnet. Det kanske ni märkt? Bilden ovan är tagen för några veckor sedan när jag just hade fått mitt nya vidvinkelobjektiv. En av de där vackra tidiga vårkvällarna som man bara vill ska vara för evigt.Ungefär samtidigt som bilden ovan började vår lilla hall så sakteliga bli klar. Jag skulle ju egentligen bara slänga upp ett par våder tapeter, måla lite färg på väggen och sedan skulle det vara klart. Jo men visst. Tjena.

Att måla lister, skrapa färg och framför allt, att fundera över nytt eller gammalt golv tar en herrans massa tid. För att inte tala om hur lång tid det tog för gubben att få upp listerna!


Jag gissar att många av mina läsare tror att det mestadels är jag som står för inredningen här hemma. Många av er har rätt, i väldigt många fall. Men så är det ibland som på triss ni vet. Plötsligt så händer det.


Denna gång var det faktiskt sambon som valde både tapeter och färger. Det var han som åkte till IKEA för att köpa ny hatthylla och medan han var i farten svängde han förbi Rusta för att köpa en spegel. Dessutom var han inne på Stuvbutiken ock fotade entrémattor och tog med sig mängder med golvprover hem. Själv fick jag måla, tänka på de små detaljerna och fundera ut mer förvaring för att en så här liten hall över huvudtaget ska kunna funka som annat än ett enda kaos av kläder och skor.


Som ni säkert förstår har vi betydligt mycket fler kläder och skor än så här. Vår lösning blev till slut att sätta igång och renovera den andra hallen direkt efter att denna blev klar. På det viset kunde vi köpa en rejäl garderob dit och förvara alla kläder som inte används just idag. Hittills har det funkat ganska väl men det betyder inte att det inte blir rörigt när vi har besök. Jag kan inte komma på så mycket mer att göra åt det. Även om jag plockar bort alla skor från skohyllan gissar jag att gästerna kommer ställa sina skor innanför dörren = rörigt. Om jag kunde trolla med knäna skulle jag trolla hit mer utrymme, en enorm garderob, rutigt marmorgolv och ett runt bord i mitten av hallen. Bara därför att. Fast då skulle jag förstås behöva bygga ett mer herrgårdsliknande hus runt hallen. Å well... Det blir nästa projekt.Och apropå min sambos talang för heminredning. Det var han som tyckte telefonen skulle stå i hallen, för det gjorde de väl förr?
Vän av ordning funderar förstås på om jag verkligen ska låta dörrarna se ut sådär. De andra dörrarna är ju alldeles nymålade och vackert vita. Inte kan vi ha det så där slitet?

Egentligen hade vi faktiskt köpt en burk färg i egen grå kulör till dörren men det var innan sambon påstod att jag inte kunde måla trägolvet som ligger under plastmattan för i så fall skulle det snabbt bli slitet. Jaså säger du det, tänkte jag i mitt stilla, envisa sinne.  Ja i så fall kan vi inte måla dörrarna ljusgråa heller, för det blir snabbt slitet när alla ska gå ut och in. Minsann. Det var det svaret han fick när han frågade när jag tänkte måla dörrarna. Sedan dess har det inte hörts ett knyst om att måla dörrarna. Och ju mer jag tänker på det, desto mindre lust har jag att måla dem.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin hall. har du målat bordet själv? är det ett gammalt bord? var är spegeln köpt?

Unknown sa...

TAck!!
Bordet är köpt på loppis och jag har målat det med Montana Gold Spray färg. Spegeln är från Rusta.

Anonym sa...

Tack för svaret undrar även om stolen.
var köper man den färgen?

Unknown sa...

Hej
Ledsen men såg din fråga först nu.
Stolen har jag först målat med Beckers guldfärg och sedan med beckers svarta helmatta färg och slipat fram guldet därefter. Jag sprymålar faktiskt nästan aldrig, oftast målar jag med Beckers elegant Aqua eller Nordsjö superfinish. Man kan få dem brutna i precis vilken nyans som helst och välja vilken glans man vill ha.

Unknown sa...

Beckers vet jag att Coop har, Nordsjö finns på Stuvbutiken. Sedan finns andra märken också som funkar på samma sätt, de kallas lackfärg. Tror du kan hitta på vilken färghandel eller byggvaruhus som helst :)

Anonym sa...

Hej,
de är lugnt att se tog tid. tack för svar. du har så fint gillar din stil :)