lördag 7 maj 2016

När man väntar på något gott väntar man alltid för länge


Känner ni igen det där?
Jag bestämde mig för att jag ville ha ett exakt sådant här skåp redan i julas. Jag var ganska nära att ge upp men plötsligt så hittade jag den. Och ni kommer inte tro mig, men jag vann skåpet på en Traderaauktion för hela 58 (FEMTIOÅTTA) kronor!!!

Min lycka var fullständig.Mannen var kanske inte fullt lika lycklig då han insåg hur mycket skåpet vägde. Men till slut lyckades vi bära in den, nästan utan att döda varandra, och jag kunde äntligen börja måla! Och måla fick jag göra ganska länge, för skåpet är större än det ser ut och den mörkbruna betsen vägrade sluta lysa igenom, trots Zinser spärrgrund.Jag grundade som sagt med spärrgrund och målade sedan med Beckers Elegant Aqua antikvit, och dito "Bergsklippa". Båda glans 0 dvs helmatt.

Schablonen jag använde är från Wintage Paint, Jeanne D´arc living.


Sambon var snäll och installerade belysning i den. Det fina med min sambo är att han älskar belysning så jag behöver faktiskt sällan tjata för att få ljus. Ibland kan det förstås bli lite väl mycket ljus men det är en helt annan historia.


Matsalsstolarna passar nu perfekt ihop med skåpet, samma färger och samma nätta stil även om jag inte är tillräckligt bra på möbelstilar för att bedöma om det verkligen är ett rokokoskåp eller något helt annat. Vad det än är så är jag ganska nöjd.

Inga kommentarer: