måndag 22 februari 2016

Vinterfoto

Dimman lättar sakta över spåren. 

En dag man inte har lärt sig något är en dag som är bortkastad sägs det. Det låter visserligen bättre på engelska men jag föredrar svenska. Och jag är benägen att hålla med. Idag har jag lärt mig ännu en funktion i Photoshop och jag måste erkänna att jag älskar att fota i RAW! Att jag har ett långvarigt och hett förhållande till Photoshop har förmodligen inte undgått någon. Kärleken till det programmet är evigt.
Isabels hästar. De hann dra sig in i dimman innan jag hann tillbaka för att fota. 
Jag har fotat i RAW ganska länge nu men när jag redigerat bilderna har jag hållit mig till den första bilden bland redigeringsmöjligheterna i Photoshop. Idag insåg jag att de andra 6-7 flikarna också är riktigt användbara! Till exempel funktionen som korrigerar linsens distorsion. Guld värd när man fotar hus eller annat med raka linjer. Det är visserligen bara måndag, men I´m in love!
Fridfullt och vackert. Ska man vila för evigt är detta kanske den vackraste platsen.
Det var inte riktigt en så rosa morgon som på bilden men visst är det vackert? Inte läskigt som det skulle kunna vara utan fridfullt. Vi tackar PS och RAW även för detta.

Kom in i ljuset

Det var nog ett tag sedan bryggan användes. 

Isabel och katten
 Bilden på Isabel och snökatten tog jag igår när det var perfekt väder både för snögubbsbygge och fotografering. Tyvärr har jag saknat inspiration länge men jag hoppas att den kommer igen nu.

Snögumman, katten och Isabel. 

Inga kommentarer: