tisdag 16 februari 2016

December Daily - back againDet tog ett tag att få igång datorn och få lugnet att infinna sig tillräckligt mycket för att jag skulle med gott samvete kunna sätta mig och skapa. Men det är som vanligt, ketchupeffekten har infunnit sig. Fyra sidor blev det på fyra dagar och jag är faktiskt ganska nöjd med alla.

Fast kanske inte på det vis man förväntar sig...


Under många år har jag skapat för skapandets skull, för slutresultatet som helst skulle vara nyskapande, unikt, vackert och helt perfekt. Jag har... nej, jag är sällan helt nöjd med utseendet. Jag tycker till exempel att var och en av de här sidorna är trevliga att se på men ingen av dem "poppar" liksom. Faktiskt tycker jag de är ganska slätstrukna och den ena är lik den andre, något jag har svårt att gilla hos andra designers men plötsligt accepterar hos mig själv?

Och är nöjd?


Ja, jag är faktiskt nöjd. De ser okej ut. Det är fina färger som matchar ihop.

Men vet ni vad jag är mest nöjd med?
Att det är mina foton som har huvudrollen! Inte detaljer och dekorationer som någon annan skapat. Det är min historia, mina tankar, mina vänner, familj och mina minnen. Min och min familjs december!

Jag hade absolut kunnat minska storleken på fotona så att personerna knappt går att se när jag bläddrar i mitt album. Jag hade kunna slänga dit hundra digitala blommor och blad och mixat med vackra papper och skapat ett konstverk jag beundrar hos andra. Men... Visst skapar jag för skapandets skull. För att slutresultatet ska bli något jag kan glädjas åt. Men jag gör det för att jag vill komma ihåg det som hände, jag vill se mina foton med alla detaljer. Om fem-tio år när jag bläddrar i de här albumen kommer jag visserligen glädjas åt att de är estetiskt tilltalande, men det är inte dekorationerna och papperna jag kommer att titta efter. Jag kommer vilja i detalj studera hur Isabel ser ut, vad Moa har på sig och kanske hur dekorationerna såg ut denna jul.

Och egentligen är det just precis det som är kärnan i mitt skapande. Inför varje sida jag gör ställer jag mig frågan; "Är detta vad som kommer vara viktigt för mig att komma ihåg och se om fem år?"Inga kommentarer: