onsdag 2 december 2015

December Daily 2015


Förra årets December Daily projekt hittar du under etiketten DecemberDaily14. Det var första året jag bestämde mig för att haka på trenden och dokumentera december månad i ett separat album. Jag valde då ett mindre format, gjorde nästan alla dekorationer själv och hade så när köpt en ny kamera bara för den sakens skull. Kameran hade jag möjlighet att köpa i våras.

Hur det gick med projektet?
Ganska bra skulle jag nog vilja säga. Jag lyckades genomföra det även om jag mot slutet började tröttna lite och inte riktigt alla dagar dokumenterades. Jag tyckte dessutom att det formatet jag valde, visserligen blev vackert och stilrent, men saknade de kreativa utmaningarna som jag behöver för att det ska kännas roligt. Och jag kan nog tyvärr inte förneka att jag skapar för att skapa och njuta av det vackra, mer än jag skapar för att dokumentera.

Så här i december är det jätteroligt allt bläddra igenom förra årets album... eller om vi ska vara helt ärliga så är jag säker på att det skulle kunna vara det, om jag inte redan packat ner albumet i en flyttkartong ingen längre vet vad den innehåller. Så jag bläddrar via bloggen. Good enough.


Hur tänkte jag i år då?
Hur ska hon hinna renovera köket, tapetsera, bygga toalett, städa, packa och flytta och dessutom sitta i timtal med december daily?

Hm... den frågan funderade jag på jättelänge. Och jag funderade på om det över huvudtaget blir någon jul i år för oss? Någon december alls?
Och kommer det hända något annat än flyttkartonger och jag ensam hemma med katten denna månad?

Men slutligen insåg jag att allt som jag inte tänker på, som bara händer som en del i processen att flytta och renovera, faktiskt är vårt liv i år. Det är vår december.

Varje dag är en viktig del i processen att avsluta vårt liv i Södertälje, flytta till Värmland och starta på nytt i Södra Rådom. Och om jag inte dokumenterar de där små, tillsynes enahanda och ovikta detaljerna så kommer den största förändringen i vårt liv på sin höjd kommas ihåg som några jobbiga flyttkartonger, lite skräp och en massa jobb.

Men detaljerna... när första lasset med kartonger åkte iväg, när vi fick boka biljetter och slänga oss iväg till Värmland för att måla köksgolvet, när vi fick koka kaffe på vardagsrumsgolvet och diska i handfatet, när vi åkte till IKEA och plockade ihop hela köket i platta kartonger och vi undrade varför spisen inte kunde vara platt...

Kanske inte så viktigt, men ganska roligt att se tillbaka på och en del av det vi gör just nu. En viktig del i vår process att ändra vårt liv. Och en del som jag faktiskt missat att dokumentera. Bäst jag sätter fart, innan jag råkar radera bilderna eller glömmer känslan.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Hej Monika. Hittade min blogg och hittade dig där via en länk. Det var inte igår. Vad mkt det har hänt hos dig, flytt och allt. Önskar dig allt gott och flytta lugnt. Vet exakt hur det är. Nu är det dags att värma lite mera kaffe. Måste ju läsa vidare om vad ni har haft för er. Kramar från Cecilia