söndag 11 oktober 2015

Digital scrapbooking/project life


Jag vet egentligen inte vad jag håller på med, project life eller digital scrapbooking. Inte spelar det någon större roll heller, huvudsaken för mig är väl att sidorna kommer in i mitt album och jag kan njuta av att bläddra igenom våra minnen. Kanske skulle man kunna säga att jag gör ett projekt life-inspirerat fotoalbum.

Ovan har jag lyckats dokumentera en vecka i våra liv, helt kortfattat. Just nu händer det väldigt mycket och då är det extra viktigt att fånga vardagen, när de små sakerna som leder till stora förändringar inträffar. Som när vi åker och köper möbler till det hus som snart ska bli vårt hem för gott.


Jag gör mina sidor både kronologiskt och inte. Jag försöker hinna ikapp med sommarens bilder samtidigt som jag försöker med att inte komma allt för långt efter med nuet. Tyvärr kommer jag inte ha så mycket tid att hänga med i dokumentationen snart så det gäller att komma så långt det går nu medan jag har tiden.


Ibland är det bilderna som berättar historien. Eller faktiskt oftast. Ibland krävs flera bilder och ibland räcker det med en enda för att beskriva en stämning eller en hel dag. Som den ovan. När sommaren plötsligt kom och vi äntligen kunde ta ett kvällsdopp. I alla fall somliga av oss :)Bilderna från skolavslutningen och de på layouten ovan har jag redan scrappat en gång, som en 9x12 pocket page. Eftersom jag efter den sidan inte gjort fler i det formatet tyckte jag det såg lite dumt ut att sidan liksom stack ut bland de övriga i albumet. Därför beslöt jag mig för att göra om dem helt i digitalt format.

Jag jobbar mycket på mina skuggor för att få sidan att bli så realistisk som möjligt. Många lägger sina skuggor en längre bit ifrån objektet och det ger sidan en känsla av större dimension men jag föredrar att lägga små skuggor nära objektet som jag sedan försöker böja och ge en lite mer naturlig look. Om man iakttar verkliga skuggor är de ju sällan helt linjeraka eftersom ljuset gärna studsar eller så är det pappret som inte ligger helt slätt. Jag älskar att leka med skuggor och det är en enorm skillnad på mina layouter innan jag lekt och efter. Vad man föredrar är en smaksak.

Inga kommentarer: