måndag 21 september 2015

Under förvandling


Ni som följer min blogg vet att vi började renovera allrummet på övervåningen redan i vintras. I det här inlägget berättade jag vad och hur vi gjorde. Och i det här inlägget kan man se hur allrummet såg ut provisoriskt möblerat.

Egentligen var det absolut inget fel på hur rummet såg ut med dagbädden och det erbjöd dessutom en sovplats för eventuella gäster. Men som så många gånger förr fick jag en idé. Eller snarare så insåg jag plötsligt, att jag faktiskt kunde få plats med de möbler jag så länge önskat mig. Jag har nämligen väldigt länge suktat efter en fin rokokosoffa och tillhörande fåtölj/er.

Och så hittade jag ett set på blocket, i perfekt skick. Bortsett från att färgen var... guld på tyget och mahogny på träet.
Min gubbe hävdar att de inte alls passar in i rummet med den färgen men när jag ville köpa ett set i röd plysch så ruskade han så mycket på huvudet att han nästan fick nackspärr. Så guld blev det, mahognyn målades snabbt svart, med slitningar i guld. Och om jag bara hade planerat att ställa möblerna i rummet, rätt upp och ned, hade de förmodligen inte alls passat in.

Men nu har jag lärt mig en sak genom åren jag pysslat med inredning, scrapbooking och diverse annat dekorativt - det går alltid att rädda en layout med rätt accessoarer. Faktum är att med rätt accessoarer kan man till och med få plommonlila att passa ihop med bajsbrunt. Jag lovar.

Så jakten på de rätta accessoarerna har pågått under sommaren och jag har faktiskt hittat det jag vill ha. Nu återstår bara en halvliter färg, ett åskmoln av slipdamm och lite tid. Som jag ju har sjöar av.

Med andra ord pågår förvandlingen av detta lilla allrum. Jag har en hel drös med idéer kvar så vi är fortfarande långt ifrån målet. Till exempel vill jag ha in naturligt ljus i rummet. Som det är nu saknas det även om det faktiskt finns ett fönster på andra sidan den vita träpanelen. Vem som än satte upp panelen, orkade inte göra ett hål för fönstret. Galet va?

Jag inser förstås att detta kommer att vara ett ganska mörkt rum oavsett egna fönster eller inte. Därför har jag planerat för att det ska användas vintertid när det ändå inte kommer in något naturligt ljus och bli som en liten... girl cave. Här ska vi ha en mysig brasa, tända ljus, bra musik och en bok eller virkning i knäet, långa vinterkvällar. Eller varför inte en stor TV för de riktigt tårdrypande gamla repriserna.

1 kommentar:

Annette sa...

En egen liten filmsalong låter perfekt tycker jag. Eller ett bibliotek. Eller en kombination av båda två :)