tisdag 15 september 2015

Pocket style memorabilia


Den här layouten hör nog till en av mina favoriter. Älskar färgerna och jag älskar rosorna! Tänk så mycket lite vardagslyx kan göra.
Förra veckan lyckades jag faktiskt dokumentera. Både med bild och text.
Oftast försöker jag skriva något i min kalender som ligger på skrivbordet så jag inte glömmer men kameran är det inte alltid jag får med mig, eller så lyckas jag liksom inte fånga de ögonblick som faktiskt är värda att fånga. Livet är ju inte de dagar som gått utan de ögonblick man kommer ihåg... eller hur det nu är Fritidsresor säger. :)

Eftersom jag nu lyckades fånga en del av livet, även om någon av bilderna är arrangerade i efterhand, så var jag tvungen att göra en layout direkt. Och eftersom jag hade foton med olika teman fick det bli "pocket style" eller collage som vi skulle säga på svenska.

Detta med "memorabilia" eller minnessaker.
Är ni som jag, samlar på er en massa små etiketter, biljetter och broschyrer och tänker att de kommer bli så fina i albumet? Jag gör det oftast, men sedan försvinner de där minnessakerna och dyker upp långt efter det att jag scrappat bilderna.
Faktum är att jag oftast lyckas bättre med de digitala layouterna för ibland händer det att jag råkar ta ett foto på någon biljett eller etikett, eller så kan man hämta logotyp och biljetter på nätet och då hamnar faktiskt allt på samma ställe, tillsammans med fotona som ska in i albumet och jag glömmer inte bort minnessakerna.

Den här gången hade Isabel lagt prislappar lite här och var i huset efter att hon provat plaggen vi köpte. Jag råkade ha kameran i handen när jag gick och plockade efter henne och tänkte att det kan passa bra på själva layouten. Den extra fördelen med att det är en digital detalj är att man kan anpassa den i storlek vilket gör att den faktiskt får plats på ett bra sätt. I verkligheten är ju prislapparna betydligt större.

Inga kommentarer: