tisdag 1 september 2015

Pocket scrap - sommar i Värmland och midsommar

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

När vi är i stugan i Värmland renoverar vi fönster för fullt men när vi väl är hemma hinner jag pyssla med mina foton. Det kanske blir enformigt, men just nu har jag ett stort beroende av "hand lettering" och det får faktiskt vara med så ofta som möjligt på mina sidor. Just nu som sagt.

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

Denna gång blev det en sida i A4-format eftersom det är vad man får kvar om man klipper bort en rad med fickor av Becky Higgins Design Z plastficka. Faktiskt ett riktigt trevligt format som dessutom funkar perfekt i min EU-pärm.

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

Ja det var det där med "hand lettering" eller som jag säger på svenska, handtexta. Egentligen är det ganska praktiskt att kunna göra det, på det viset blir ju titelkorten inte bara ganska snygga och välmatchade i färgen, de blir dessutom väldigt personliga.

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

Jag hade inte behövt göra några foton svartvita för att få dem att passa ihop med resten av uppslaget. Vi var grymt samstämda i färgerna på våra kläder. Annars är det ett ganska bra knep om man upplever att sidorna blir för röriga vilket är lätt hänt om man vill ha med både många foton och många dekorationer.

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

Här har jag inte textat på vita blad utan använt ett av mina PL-kort. Tyvärr kan jag inte svara på vilket. Det är dock ej Becky Higgins. Så mycket vet jag för detta är ett kort av tunnare kvalitet. De små dekorationerna kan jag inte heller säga var de kommer ifrån.

Becky Higgins, Project life, hand lettering, pocket scrap

När man känner sig lite lat kan man med fördel skriva ut ett helt foto på en A4. Det är riktigt vackert i albumet.


Som du ser är ursprungsfotot inte något speciellt lyckat foto. Det är ganska mycket grönt i bakgrunden som tar bort fokus från oss. Bilden är inte misslyckad men ganska ordinär.

Här är den redigera bilden. I photoshop har jag ökat ljuset, dragit upp skärpan och gjort bakgrunden mycket suddig innan jag gjorde bilden svartvit och lade på ett filter. Det hela gick ganska snabbt men visst är skillnaden ganska stor?

1 kommentar:

La Vikinga sa...

Jättefina sidor. Jag sparar en del som inspiration...