torsdag 3 september 2015

Digital scrapbooking - bortglömda bilder och ett tips!


Ett av mina största nöjen i sommar var att gå ut i trädgården och leka florist. För länge sedan hade jag faktiskt planer på att bli det.

Egentligen hade jag nog tänkt att göra de här bilderna som en PL-sida men eftersom sidan innan var den stora utskriften på mig och Isabel så fick det bli en digital sida. Och med det var jag fast. Det blev två sidor till på direkten, bara för att jag var i farten.


Jag hade faktiskt glömt bort att vi var på Tom Tits i början av året och jag hade glömt bort bilderna också. Jag tror att det berodde på att de inte kändes speciellt lyckade när jag först bläddrade igenom dem. Dels var det ju vinter och dels är det inte världens bästa belysning där inne så de flesta foton var suddiga och rörelseoskarpa. Men fördelen med att fota cirka 100+ bilder på ett par timmar är att det faktiskt oundvikligen måste finnas ett par som går att rädda. Vid närmare eftertanke kunde jag ha räddat många fler av de här bilderna så det blev svårt att pressa ihop dem till en enda sida som var ursprungstanken. Det fick helt enkelt bli två efter några svåra val.


Jag tar ofta foton på detaljer, denna dag tog jag många sådana eftersom jag var så inspirerad av fotogruppen jag är med i på FB. Det är dock sällan de hamnar i albumet, och gör de det så blir det som små bilder trots att de ofta är riktigt bra i mitt tycke. Denna gång var jag lite whilde and crazy och valde en detaljbild som huvudfoto. Jag tycker ljuset är så vackert i det. Och det är ett roligt foto för den visar en de saker som Isabel alltid verkar gilla, en metallställning man rullar kulor i.

Så till mitt utlovade tips:
Loggan "Tom Tits Experiment" har jag hittat på deras Cission sida. Personligen tycker jag sådant är jättekul att ha med på en sida. Vill du hitta högupplösta loggor och andra bilder från olika ställen kan du gå in på deras webb och klicka dig fram till de sidor som riktar sig till press och media. där brukar man ofta kunna få bra bildmaterial som är gratis och helt lagligt att använda.

Citatet längst ned på sidan hittade jag i en av mina digitala kit. Jag blev genast kär i det så det fick haka på sidan fast det egentligen kanske inte har något med händelsen att göra, men det är ord man kan använda överallt!

Inga kommentarer: