onsdag 19 augusti 2015

PL - sommarminnen


Vi har tillbringat större delen av vår sommar i Värmland. Nu är vi dock tillbaka i verkligheten, skolan har startat och det är dags att börja göra det där som är bäst med hösten - att återuppleva sommaren, minnas tillbaka på alla dagar och dokumentera dem. Jag säger det varje höst, det bästa med min hobby, oavsett om det är scrapbooking eller pocket scrap, är att få uppleva allt en extra gång. 


Som ni vet har jag varit lite rastlös när det gäller mitt skapande pocket-format. Jag började med A4, hoppade över till 12x12 och testade sedan 8x6. För mig är det optimala formatet A4. I alla fall när det gäller plats och album. Det är absolut mest praktiskt men tyvärr ger formatet inte tillräckligt med variation och det är lite av halva nöjet för mig.

Formatet 12x12 är för mig irriterande otympligt, både när man skapar och när man sedan ska bläddra i de enorma albumen. Alla som inte är insatta kommenterar dessutom storleken. Däremot ger de fickorna bäst variation och är på det viset mer omväxlande att skapa.

Formatet 8x6 tyckte jag var riktigt trevligt. Men tyvärr blev det för smått och inskränkt för mig.

Och med detta sagt har jag alltså valt att klippa av en bit av mina plastfickor och sätta dem i samma pärm som jag tidigare använt för mina A4 alster. På detta vis kan jag kombinera både formatet 9x12 och A4 i samma pärm och få ganska mycket variation förhoppningsvis. Nackdelen är att en 9x12 ficka inte riktigt ryms i en EU-pärm utan hänger ut med cirka en cm. Inte speciellt snyggt och oerhört störande för en perfektionist som mig. Å andra sidan, när jag idag försökte beställa ett riktigt album landade det på närmare 400 kr inklusive frakt från Studio Calico så... jag känner att perfektionisten i mig helt enkelt får lida ett litet tag till...


På vänstersidans baksida har jag en digital layout. När man inte riktigt har lust att skapa en layout till så är detta perfekta lösningen.De senaste veckorna har jag varit helt insnöad på handskrift, att texta vackert för hand. Jag gjorde några titelkort som går utmärkt att färglägga med mina Copics. Grymt kul. Så om någon vill beställa titelkort är jag på. :) 

2 kommentarer:

La Vikinga sa...

Jamen sidorna ser ju mycket behändigare ut än 12x12!
Fattar inte hur du har klippt bara...
Och så söt din lilla/stora modell är!!

Charlotta

Стокли sa...

I think it's a nice size for a PL album. And beautiful title card too.