lördag 11 juli 2015

Ett år sedan idag


Idag för exakt ett år sedan sken solen, det var varmt och himmelen var klarblå. Klockan 11 satt vi i en lokal i Karlstad och skrev på de allra sista papperen och blev ägare till vårt hus.

Det har hänt en massa saker under året som gått. En massa saker har gjorts, drömmar har förverkligats och liter efter liter med färg har gått åt. Jag satt och tänkte tillbaka och funderade på vad vi gjort i huset sedan vi flyttat in. Vill du se hur det så ut när vi tog över hittar du mäklarens bilder via detta inlägg. Sedan är det bara att följa min blogg för att se förändringarna.

Jag trodde förstås, i min enfald att när man blir klar med ett rum så är det klart. Men så är det naturligtvis inte. Nya saker och ideer föds varje dag, och hela huset är ständigt i en pågående förändring.

Men vad har vi gjort så här långt? Ibland undrar jag om vi gjort något alls men jag satte mig ner och gjorde en lista.

  1. Toaletten har fått ny färg, nya möbler och spegel
  2. Salen har äntligen fått nya soffor, ett stort matbord från loppis och fulfurut har försvunnit. Två fina kristallkronor har kommit upp.
  3. Entrehallen har fått ny praktisk skoförvaring, vitt tak, "kristallkrona" och hatthylla. Tapeter och färg är inhandlad för att fixa resten.
  4. Lärarinnans rum har fungerat som vår målaratelje men ett vackert antikt bord och dito skåp har kommit till samt en gammal gungstol vars par återfinns i salen. 
  5. Det stora allrummet på övervåningen har fått nymålade väggar från golv till tak, samt tapet, dörrar och lister är målade. Ett fantastiskt trägolv gömde sig under klickgolvet. trägolvet har vi slipat och betsat vitt. Nya möbler har kommit dit i två omgångar. Det senaste fyndet är den vackra rokokosoffan, fåtöljen och stolarna som jag målade svart och slipade fram guld under. Det bord som hörde till gruppen hamnade i salen så nu behövs ett nytt bord hit. 
  6. Isabels rum har målats från golv till tak. Hon har fått en ny garderob och en fin liten byrå. Och allt går i amerikanska flaggans färger. Framför hennes säng hänger ett skirt draperi. 
  7. Blåa rummet har fått dagbädden från allrummet, ett kontorsbord där Tim kan jobba och den fula hemmasnickrade garderoben har målats vitt. 
  8. Övre hallens djurmönstrade tapet har blivit klassiskt grå och bildar en helhet med rummet intill. Tavlor, en matta från mamma och två vackra gamla stolar har flyttat in. En byrå står där också men den ska bytas ut. 
  9. Sovrummet har fått ny fondvägg, det kinesiska temat är borta och ersatt med romantiska rosor. Äggskalsfärgade väggar, vitt tak, vit säng från Ikea med tillhörande sängbord och rosa textilier. Kakelugnen som var utdömd har blivit godkänd och vi eldar ofta i den på vintern. Mitt Blocketfyndade sybord och klädhängaren vi fick via ett blocketköp har blivit rosa och flyttat in. I förra veckan fick sekretären som stått i Isabels rum flytta dit och ska ny fixas till. Bakom fondväggen ska vi fixa i ordning en bättre förvaring för våra kläder. 
  10. Sist men inte minst (så vitt jag kommer ihåg) har vår södra fasad rustats upp med ny panel, isolering och renovering av fönster utvändigt. Ett enormt lyft och så klart den största kostnaden. 
Nu återstår väl bara sisådär 263 projekt till och sedan kan vi börja om igen. 


Allrummet på övervåningen. Jag älskar möblerna. Soffan är riktigt skön att sitta i. Nu hoppas jag snart hitta ett litet bord till det hela.I förra veckan åkte äntligen "hytte-soffan" ut. Den var både grymt ful, opraktisk och dessutom sjukt obekväm. Inflyttade Ikea men trots det är Ektorp den soffa som passar vår stil bäst. Jag målade om rokokobordet som följde med soffgruppen på övervåningen och ställde in här. Hur fint som helst, fast väldigt likt det vi har hemma i stan.

Och nu... skiner solen. Jag har ett projekt på gång i lärarinnans rum. Det är dags att starta dagen!

Inga kommentarer: