måndag 1 juni 2015

Sekretär i svart och guldDen här vackra möbeln kan mycket väl vara det absolut roligaste jag målat. Kanske för dess vackra former, kanske för att den faktiskt var ganska sliten innan jag började.


Färgen flagade en del och insidan hade blivit ganska omilt behandlad av en förälskad tonåring. Men kanske var det just alla tonårshemligheter som gjorde att det var så roligt att göra iordning denna? Jag undrar just hur det gick med förälskelsen...

Jag började med att skrapa och slipa en hel del och få bort så mycket flagad färg som möjligt. En liten motordriven slipmus var perfekt att ha. Målartvätt, grundfärg och ett par lager guldfärg följde därefter för att avslutas med två lager svart färg. För insidan återanvände jag färgen jag hade till den blåa byrån samt lite av guldfärgen. Allt ifrån Beckers så klart.


När jag målat allt slipade jag försiktigt bort lite av den svarta färgen så att guldfärgen skulle komma fram lite.


De här fina målade jag också i guld innan jag limmade fast dem. Dem kan du köpa på https://www.facebook.com/styled.by.momaJag är inte speciellt förtjust varken i svarta möbler eller dekorationer i guld. Jag var lite orolig för att det skulle bli för bjäfsigt i min smak.I verkligheten har både ornamentet och texten samma ton. Texten har jag designat själv, skrivut på datorn och fört över med hjälp av kalkeringspapper. Sedan har jag med hjälp av en massa tålamod och en riktigt bra guldpenna av märket Posca fyllt i texten.


Texten på insidan kom dit på samma sätt som utsidan. De söta handatagen har jag hittat bland Panduros scrapbookingmaterial.


Hästarna som pryder sekretären är loppisfynd som fått en dusch av guldspryfärg.


Inga kommentarer: