måndag 4 maj 2015

Framsteg. Faktiskt. Allrummet, revisited


Kommer ni ihåg det här rummet?
Vi ägnade större delen av julledigheten åt att måla tak, slipa golv, betsa golv och tapetsera. På kuppen väckte vi alla flugor som bosatt sig på vinden och vi fick slåss mot hundratals jätteflugor medan det var 16 minusgrader ute. Faktiskt räckte ju inte ens jullovet till för att göra allt. Det underbara golvet låg gömd under ett fult, snett och deformerat klickgolv. Hur vi gjorde för att komma hit visade jag steg för steg här.

Rummet stod tomt ett ganska långt tag för vi hade en tanke om att ta upp soffan hit, den som står nere i skolsalen. Till skolsalen skulle vi köpa nya soffor. Tyvärr tog väl pengarna slut någonstans i målningen och vi får helt enkelt göra budgetvarianten så länge. Ta fram den gamla sängen som stod här när vi flyttade in och göra den så fin som möjligt. Tack och lov för IKEA som alltid har en budgetvariant av allt. Inklusive kuddar. 
Självklart är ju inte det här rummet helt klart än heller. Inget blir någonsin riktigt klart känns det som men när jag ser på foton som bara är någon månad gamla inser jag att det faktiskt händer något nytt varje gång vi är i huset. Så det förs framsteg, även om det kanske inte går lika fort som jag alltid föreställer mig att det ska göra.Som sagt, det här rummet är inte heller helt klart. Inte ens om vi bortser från planen med soffan som någon dag säkert ska förverkligas. Men så länge då... Till vänster om sängen finns en plats som är liks stor som den till höger. Och i mitt förråd finns ett litet pelarbord som inte gör någon större nytta. Så jag ser den framför mig, målad i svart och med lite guld. Och kanske någon dekoration på bordsytan. Och lite fina dekorationer på.

Till vänster om dörren finns också en fin plats för en byrå eller som i det här fallet en sekretär som jag fått löfte om att få köpa. På bilden ser den liten och nätt ut och alldeles perfekt att stå där. Kanske också den målad i svart. Vem vet. Fast jag brukar ju ändra mig när jag är halvvägs mitt i målningen så vi får helt enkelt se hur slutresultatet blir. Inte ens jag vet än.


Visst är kannan underbar? Den har jag fått av min svärmor i julklapp. Den är ju som gjord att stå här. Den söta fågelmataren med ljuset i köpte jag i vintras. Den stod i trappen tills nu, men den är ju också som gjord för att hänga här. Jag älskar när saker och ting liksom faller på plats helt plötsligt!


Inga kommentarer: