tisdag 21 april 2015

Kungsträdgården - känslan av vår


Det finns något magiskt över Kungsträdgården när körsbärsträden står i blom. Om man tar sig tid att titta på alla dessa människor som finns där, när träden blommar, så ser man att det liksom... händer något med dem där, under blommorna.

Jag var där igår och för en vecka sedan och fotade. Jag älskar de här bilderna, trots att jag inte känner en enda av dessa människor. Men de verkar njuta av blommorna. Det är som de tagit en paus från allt annat och bara befinner sig där och då. I nuet. Under blommorna.

För er som undrar hur jag vågar fota människor? Jag gömmer mig bakom ett rejält teleobjektiv och tar alla foton på långt avstånd. Om man ser sig omkring så är jag ingalunda ensam som smyger. Kanske har både jag och du hamnat på någon annans foton.Jag tror den äldre herren förstod att jag smygfotograferade honom, dold bakom teleobjektivet. Han såg inte speciellt glad ut, å andra sidan var ingen av dem glada, inte ens innan jag började fota. Kanske hade hans fru tvingat honom att följa med ut i solen, nu satt han där och frös och önskade att han fick gå hem, sätta sig framför datorn och läsa tidningar.


 Den här kvinnan fotade säkert minst lika länge och intensivt som jag gjorde. Skulle gissa att hon är lika fotointresserad som jag.


Sekunden efter stod de och kramades. Jag missade det med kameran.

Ibland undrar jag hur körsbärsblommorna egentligen känner. Gillar de att varenda kotte går omkring och drar i dem?

 När man inte når upp...

 Det här gänget var absoluta höjdpunkten på min dag. De tog inte bara selfie, de filmade också, hela gänget skulle snurra runt selfiepinnen för att de skulle få med hela Kungsan. Sedan gjorde de om alltsammans när resten av gänget kom. Och jag fick allt på bild. Dessutom hade de galet roligt hela tiden.

 Konstverket måste beskådas direkt så  klart.Det är något speciellt med att fota äldre människor. Jag vet att det låter idiotiskt men jag tycker att de är så vackra, alla dessa underbara rynkor som visar att de levt ett helt liv och har massor med minnen att tänka tillbaka på. Det här paret var bland de gulligaste just denna dag.


2 kommentarer:

MiaMaria sa...

Härliga foton :)

Mahlin78 sa...

Vilka foton du tagit! Inte hade jag vågat fota okända rakt upp och ner som du gör - kan du skicka över lite mod att göra det månne?! ;-)