söndag 12 april 2015

DIY - gammalt fat, en flaska och en burk - Annie Sloan Chalk paint and wax

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Igår gick i skapandets tecken. Jag hade förstås planerat en massa annat, som att sitta på balkongen och njuta av spansk vårvärme. Det satte förstås vädergudarna stopp för. Istället hamnade jag i köket med några flaskor, ett gammalt, slitet och skabbigt plåtfat, servetter, en dörrmatta och några Annie Sloan.

För er som inte vet bättre är inte Annie Sloan märket på favoritvinet. Eller namnet på bästa pysselvännen. Och ja, jag var spik nykter hela dagen.
Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Jag glömde som vanligt ta förebild, men ni vet säkert exakt hur detta plåtfat såg ut innan. Jag köpte det för en tjuga på loppis och det var just i det skick som ett fat för en tjuga brukar vara. Det var, med andra ord ganska så fult. Jag är inte helt säker på om den blev så jättemycket vackrare men jag tyckte det var en rolig grej att pyssla med. Jag målade det vitt i botten, lite grått ovanpå, några servetter och så lite metallic lustre på kanten.

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Känner ni igen burken? Det är en av de där som varit marmelad i. Min favorit är aprikosmarmeladen. Den på nybakta scones med en skiva ost... tror faktiskt jag ska gå ner och baka lite till förmiddagsfikat. (Jo, hos oss är det fortfarande förmiddag, majoriteten av familjen, inklusive katten, vaknade inte förrän klockan var en bra bit efter tio. Ni kan ju tänka er själva när frukosten inföll).

Jag gjorde lite som med brickan men målade bara i vitt. Lade på decopage och vaxade sedan med både ljus och mörk vax från Annie Sloan

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Flaskan fick samma behandling som marmeladburken. Eftersom jag tidigare målat en tavla med äppelblom på tänkte jag att det här motivet skulle passa bra att ha på samma ställe.

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Det var faktiskt Isabel som bestämde att mina burkar/flaskor skulle stå på brickan. Jag stod nämligen och velade på om jag skulle slänga brickan direkt eller ställa den bakom tavlan. Men faktiskt ser den väl inte helt illa ut så här ändå?

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,

Den fina hästen kom i veckan. den beställde jag på Ali Express och då bar den nedsatt med 50 procent vilket jag är tacksam för.

Annie Sloan Chalk Paint, dark wax, decopage,


Inga kommentarer: