torsdag 16 april 2015

Dagens bild - Rött och nattsvart


Igår lade den så  kallade regeringen fram sin vårbudget. Jag skulle vilja påstå att så rödgrön som den är bjuder den på en nattsvart framtid för landet. Jag är tveksam till om denna lilla lampa kan lysa upp tillvaron. Och då har jag inte ens nämnt det nattsvarta, ogenomträngliga mörker som sänkt sig över SL, som redan tidigare skött sin kärnverksamhet på ett sätt som skulle få vilken linjetrafik i världen som helst att skratta ner sig om de hörde hur SL fungerar. Sedan 1 april har inte ett enda av de tåg jag reser med varit punktliga..

Inte en enda dag.

Och som grädde på moset tyckte Trafikverket att det var lämpligt att just i detta stänga av Saltsjöbron, min bilväg till tågstationen.

När jag insåg detta igår kändes livet ganska mörkt. Efter gårdagens taxiresa TILL jobbet, och 20 minuters väntan på ett försenat tåg FRÅN jobbet, samt en tur genom Södertäljes innerstad i rusningstrafik tog jag idag bilen till T-banan. Som naturligtvis körde sakta och ryckigt på grund av sjukdomsfall! Förmodligen enkom för att pröva mitt tålamod. Om ni nu tycker att jag saknar empati för en eventuell insjuknad person så kan det bero på att jag numera tar SL:s ursäkter med en stor nypa salt, de brukar sällan överensstämma med verkligeheten.

Och som grädde på moset denna dag fick jag sitta i TITTKÖ i bilen på väg hem. För en uppfälld Saltsjöbro är ju sååå makalöst intressant att den måste man bara sakta ned och glo på!

Gode gud, ge mig styrka och tålamod!
Inga kommentarer: