måndag 13 april 2015

Dagens bild - Gammal skönhet - loppisfynd

loppisfynd, antique, antik, fat, uppläggningsfat, vårblommor

Jag älskar att gå på loppis. Det hade du aldrig kunnat gissa, eller hur? Nä... trodde just inte det.

Problemen med min min passion är egentligen två; dels att hitta en plats för allt vackert jag hittar, och dels att hitta allt vackert till ett bra pris. Jag vill ju liksom gärna fynda. Och det vill väl även loppisägaren, fast tvärt om så att säga. Det hela gör urvalet lite mer begränsat alltså.

Det här underbara, stora fatet köpte jag för att det är så väldigt vackert, definitionsmässigt kanske det inte var ett fynd, fast jag kommer faktiskt inte ens ihåg hur mycket det kostade. Bara att det var kärlek vid första ögonkastet. Och jag kan fortfarande inte förstå hur någon kan vilja skiljas från denna skatt.

Ursprungligen hade jag tänkt ha det som uppläggningsfat men så fort jag kom hem insåg jag att det finns bara inte en chans att jag stoppar in det i ett skåp för att ta fram det nästa gång vi har besök, typ midsommar. Så, jag lät det ligga på bordet, med två blockljus och den söta ljusstaken bredvid.


Inga kommentarer: