lördag 25 april 2015

Dagens bild - Bedagad skönhet


Den här bilden är tagen i huset som ni vid det här laget säkert förstår utan att jag säger det. Den är tagen i påskas eller kanske till och med tidigare än så. Vi har faktiskt inte varit i Värmland sedan i påskas. Ja, jag har viss längtan, helt klart. En riktigt lyckad loppisdag kan nästan kompensera det. men bara nästan.

Den fina ljusstaken på bordet var i sina fornstora dagar av glänsande silver. Eller vad det nu var som oxiderade och nu inte ens går att putsa upp. Men jag tycker faktiskt att den är vacker som den är, formen påminner om den där tecknade filmen där kandelabern dansar. Är det inte Skönheten och Odjuret tro? I sina fornstora dagar stod den på hedersplatsen i mitt föräldrahem. Det var länge sedan. Nu hade den förpassats ut till garaget där pappa tydligen genomfört diverse experiment på den för att gå den vackrare. Som väl är hann jag rädda den innan den åkte till tippen. Om jag tröttnar på det svarta kan jag ju alltid måla den. Allt går ju att måla nuförtiden.
Inga kommentarer: