tisdag 31 mars 2015

Symaskinsbord med ny frisyr


Jag köpte mitt symaskinsbord för drygt 20 år sedan och målade då om det så att det kom så nära originalet som möjligt. Jag kommer ännu ihåg hur jag kämpade med att få texten i guld med en dålig guldpenna som jag ständigt fick skaka, men till slut blev det färdigt och jag var så nöjd. Sedan dess har det prytt mitt hem, oavsett vart hemmet varit. Det har alltid haft en självklar plats.

Men efter 26 år med samma bordsskiva började jag trötta på det mahognyröda och bestämde mig för att byta ut bordsskivan till gamla plank jag hittade i vedboden i stugan. Gubben fick såga och jag målade för vi lyckades tyvärr inte hitta tillräckligt många plank i samma färg. Hälften var väderbitet gråa och andra hälften gula. Så det tog lite Annie Sloan Paris Gray, Original och lite svart för att få brädorna att åtminstone påminna om varandra. De plank som från början var gråa fick en fantastiskt vacker nyans med den gråa färgen helt uttunnad och sedan snabbt avtvättad medan jag fick jobba betydligt mer med de naturella planken.


Medan jag ändå var i farten med att inventera ladan och vedboden i stugan så passade jag på att ta med mig några gamla fönster. En del kallar dem skräp men för mig är det fantastiskt vackra inredningsdetaljer full med liv och patina.


Den yta dessa fönster har är just vad jag kämpar så mycket med att få fram när jag målar om möbler. Titta bara så vackert.

Och jo, min gubbe kallade mitt fina hörn för soptipp. Men det får stå för honom.


Det känns faktiskt som om denna del av vardagsrummet blivit helt nytt, fast det mesta stod där sedan tidigare.

Men som alltid när man börjar peta i ett hörn inser man snabbt att det andra hörnet är jättefult. Ett praktexempel på jättefult är just lampan  till vänster i bilden. den ska åka ut väldigt snabbt, så snart mina nya fina Edison-lampor kommer från Ali express. Håll tummarna för att de funkar också.


Det första jag lärde mig när jag började fota var att kontrollera bakgrunden. Det gör jag alltid. Denna gång missade jag dock förgrunden. Vad katten gör telefonen på bordet?


När Isabel fick syn på vardagsrummet var hennes första fråga "Du tänker väl ta tillbaka fönstren till landet?" Jag kan väl säga som så att hon föredrar mer modern inredningsstil. Men om jag fortsätter envist så kanske hon lär sig till slut?


Mina kära flaskor som jag målat med ASCP och satt mönster på. Så enkelt pyssel och ändå så vackra i mitt tycke och de ser helt perfekta ut på bordet nu.


Handgjorda rosor. Jag har modellerat varje kronblad för sig. De är alltså inte gjutna i en form.

Inga kommentarer: