söndag 8 mars 2015

Loppisfynd med Annie Sloan


Som jag  nämnt förut kanske hyser jag viss skepticism mot Annie Sloans mirakel-Chalk Paint som vissa använder till precis allt. Jag är fullt och fast övertygad om att var sak har sin tid, varje ting sitt syfte och för varje ändamål finns en produkt avpassad just för det. Jag tror inte på universalmirakel och då vet ni som följer denna blogg att jag faktiskt gjort några försök med Annie Sloan. 

Ja, färgen fäster på det mesta men om man läser i de grupper som finns på Fb så läser man också om att massor med möbler blöder igenom färgen eller att färgen släpper. Av det jag läst om färger verkar arbetsinsatsen i de allra flesta fall motsvara arbetsinsatsen med "vanlig" färg och kostnaden vida överstiga det. 

Men det finns saker som ASCP är riktigt bra på. Kanske rent av oöverträfflig, i alla fall av de färger jag provat. Nämligen det den är avsedd för - dekorationsmålning med trevliga effekter som bara fantasin och skickligheten sätter stopp för. Jag har länge sneglat på de vackra ljusstakar som nu dyker upp i butikerna, speciellt när man ställer flera olika höjder och former bredvid varandra och det som håller allt ihop är ytfinishen.  Jag hittade några ljusstakar på diverse loppisar. Och tänkte nästan att jag nog satsat på allt för olika sorter för att slutresultatet skulle funka. Jag var nästan beredd att slänga dem utan att prova. Den dyraste hade väl kostat 25 kr så förlusten hade inte blivit så står. Men så fick jag ett ryck i fredags när hela familjen var på andra äventyr.


Jag började med att diska ljusstakarna.
Sedan målade jag dem alla vita. Färgen hade tjocknat rejält sedan sist så resultatet var ganska trist och deprimerande men jag fortsatte.
Istället för att slänga dem som jag tänkte igen, torrborstade jag på lite av färgerna "Paris Gray", "Graphite" och "Scandinavian Pink".

När allt hade torkat strök jag på ett lager ljust vax och sedan lite mörkt vax lite här och var.
Avslutningsvis tog jag på lite Metallic Lustre i kanterna.


Vad tycker ni om slutresultatet?

Inga kommentarer: