torsdag 26 mars 2015

Frigolit - DIY


Jag var extremt sugen på att måla mer. Och på att testa på ännu mer decopage. Så jag köpte helt enkelt små frigolithjärtan, stora hjärtan och en fågel på Panduro.
Värmeljushållaren är ännu ett försök av mig i lera. Jag blev inte helt nöjd med den här blomman heller.


Från början såg de inte mycket ut för världen och jag kände mig smått löjlig som satt med de små vita, fjäderlätta hjärtanen.


Med lite Annie Sloan Chalk paint så blev hjärtanen ganska fina till slut. Jag använde färgerna svart, grått och vitt. Lite slippapper och så ljus vax för att det hela ska fastna. Det var inte speciellt svårt och inte heller tog det någon större tid.

Blomman bakom stenar... förlåt, frigoliten, har jag gjort i lufttorkande lera. Inte det mest lyckade försöket men det får stå där så länge.Det stora hjärtat fick en söt liten bild på sig som passade perfekt ihop med det gråa.


Jag lyckades bryta av både en bit av fågelns näbb och hela stjärten men det bidrog faktiskt bara till att det ser ännu mer ut som en stenfigur som fått stå ut med en del väder och vind.


Det fina med frigolit är att det är så lätt, det skaver inte sönder underlaget och skulle man tappa det så slår det inte hål i golvet. Helt perfekt för mig med andra ord.


Man får dock vara väldigt lätt på handen när man slipar så att man inte slipar fram frigolitens struktur av prickar. Den är inte speciellt vacker.


1 kommentar:

Monnah sa...

Du är allt bra klurig du! Bra jobbat.