lördag 14 mars 2015

Ett litet rådjur i papier maché med Annie Sloan


Jag fick det här söta rådjuret i julklapp. Den är gjord i papier mache och säljs av Panduro. Jag hade sett den i butiken dagarna innan jul och genast förälskat mig. Isabel hade varit med och kunde rapportera till pappan vad mamman verkligen önskade sig. Istället för värmefilten och allt annat han hade planerat att handla till mig på Kjell och CO.


Ursprungligen såg rådjuret ut sådär och faktiskt tyckte jag den var jättefin utan dekoration också.


Men jag kunde självklart inte låta bli att gå lös på den med lite Annie Sloan Chalk Paint i flera nyanser, lite sandpapper, decopage och slutligen ljus och mörk vax.

Resultatet blev faktiskt precis exakt som jag föreställt mig. På håll ser rådjuret ut att kunna vara gjort i keramik och åldrats med behag efter många somrar i trädgården.


De båda sidorna av rådjuret blev inte precis exakt lika. Det blir det inte när man gör saker för hand och jag hade faktiskt inte ens önskat det.Detta är andra gången jag testar decopage. Måste erkänna att det är en aning... adictive. Har väldigt svårt att låta bli att sätta på en fin liten ros på det jag gör. och det fina är att även om jag satte på rosen sist, efter att jag slipat och "shabbat" till rådjuret så lyser det igenom själva dekorationen.


Denna sida av rådjuret har, som ni ser, blivit utsatt för mer väder och vind under åren :)
Och så här ser det ut hemma hos mig där den just nu pryder mitt gamla symaskinsbord. Men det är just nu för saker har en tendens att flytta runt hemma hos mig. Ganska snabbt och ofta ibland.


Inga kommentarer: