måndag 30 mars 2015

Dagens bild - regntunga skyar


Utanför Karlstad, på vägen till Molkom, riksväg 63, finns en liten bebyggelse inte så långt efter man lämnat Karlstad bakom sig. På vänster sida. Vad den heter kommer jag inte ihåg men alldeles intill vägen ligger en liten ICA-affär. En av de där helt vanliga, jouröppna butikerna som inte ser speciellt mycket ut för världen men som inrymmer det mesta man behöver för att överleva några dagar på landet.

Den här butiken har en liten L-formad utbyggnad, eller möjligtvis en del av lagret som tagits i bruk. Den är ungefär lika stor som halva mitt sovrum. Men... jag säger bara MEN! Ni anar inte vilka underbara saker jag hittat där!! Varje gång jag kommer dit finns där något jag bara måste ha. Det är inte speciellt billigt men det är små söta, shabby chic detaljer som jag inte sett någon annanstans. Som en söt snörvinda komplett med tupp och sax, en underbar liten gunghäst eller som den här fina ljusstaken som funkar för både antikljus och värmeljus om man vänder på den. Dessutom ser den ut som en påsklilja, vilket ju passar extra bra nu. För nu är det vår...

Eller vänta. Utanför är det 4 grader, spöregn och så grått att vi behöver tända ljus inne. Hade jag sagt höst hade det passat lika bra. Det är någon typ av unisex-väder. Men hur som helst. Det är snart april. Det kan vi i alla fall enas om.

Dagen foto är tagen med min systemkamera och redigerad i Photoshop.
Dagens ord är regntunga skyar.
Vilken tur att ord är både singular och plural.

Inga kommentarer: