tisdag 24 mars 2015

Dagens bild - på min vedspis


Jag var på ett speciellt ställe för några år sedan. Det var strålande solsken och annalkande vår. Det var faktiskt ganska exakt tre år sedan. Det var ett ganska fint ställe detta, en slags mottagning. Fräscha stora orkidéer i receptionen, trevliga människor och tända ljus. Ljusen är en av de saker jag kommer ihåg från det här stället, jag vet att jag tänkte att det var så stämningsfullt att de var tända trots att det var så ljust både inne och ute. Sedan dess tänder jag ljus även när solen skiner. Som i lördags i stugan. Solsken utanför men på vår vedspis brann ljusen. Mysigt.

Den söta ljusstaken fyndade jag i vår egen "walk in kylskåp". När vi flyttade in i huset i somras hittade jag ljusstaken, nedfläckad med stearin och med röda ljusstumpar i. Jag slängde upp den på hyllan överst i skafferiet med avsikt att slänga den. Den blev inte bortslängd men när jag råkade titta upp i helgen insåg jag att den faktiskt är ganska söt och skulle kunna bli riktigt fin om jag bara gjorde rent den och bytte ut de fula ljusen.


Inga kommentarer: