fredag 27 mars 2015

Dagens bild - lågvattenIngen kan anklaga mig för att ha gröna fingrar.

Det har faktiskt gått så långt att jag inte längre köper gröna krukväxter. Jag vet att ingen överlever hos mig ändå. Möjligtvis orkidéerna medan de blommar och penséerna på balkongen. Men de är ju inte bara gröna å andra sidan. Dessutom har penseernas överlevnad mycket litet att göra med mig, desto mer med moder natur som får sköta dem vare sig hon vill eller inte.

Under en period bestämde jag mig för att bara blommor som överlever min behandling, det vill säga sporadisk bevattning, stekande sol eller mörkaste skugga, skulle få vara kvar, de fick helt enkelt anpassa sig till mig precis som de gjort genom evolutionen. Jag menar, hur svårt kan det vara?

Följden blev att blommorna vägrade följa överenskommelsen. De vann helt enkelt. Visserligen en ynklig vinst eftersom alla dog och ingen av dem fick vara kvar, men ändå. De vann.

När man är sådär handikappad när det gäller gröna växter är det himla tur att det faktiskt finns ganska hyfsat okej plastblommor och framför allt så mycket annat som är vackert. Som till exempel de här söta små krokusarna jag köpte i veckan på Åhéns. Till min stora förvåning och för ovanlighetens skull var de dessutom prismärkta helt rätt när jag kom till kassan med dem.

Dagens ord är faktiskt lågvatten. Ni får själva fundera på vad det innebär.


1 kommentar:

Malin/malwa sa...

Svärmorstunga! Den kommer garanterat att överleva även hos dig. Det är en typisk ungkarlsblomma som tål det mesta. :)