måndag 23 mars 2015

Dagens bild - gammalt är vackert


Hm... mja... det blir väl kanske inte ett foto om dagen. Jag tänker inte skylla ifrån mig men hittills har det helt och hållet berott på tekniken. I min enfald trodde jag att det skulle gå att blogga mobilt från telefonen men appen jag laddade ned klarar inte av att jag infogar en bild i mitt inlägg. Ganska meningslöst att bildblogga då.

Bilden ovan...
Ja den har en historia också.
Vi var på landet i helgen och jag hann inte bara måla om hallen på övervåningen utan också utforska våra uthus. Gubben kallar det ena huset för ladan vilket låter fantastisk storslaget men ska tas med en nypa salt. I vilket fall som helst hittade jag diverse skatter i ladan. Allt ifrån gamla fönster, dörrar till takpannor. Tror att gubben var ganska lättad över att jag bara beslutade att släpa hem två gamla fönster, två takpannor och några mindre tegelstenar.

Som ni säkert märkt älskar jag det som är gammalt och nött. Jag lägger faktiskt ganska mycket tid på att få nya saker att se gamla ut, men de kan förstås aldrig komma i närheten av denna skönhet – helt äkta krackelerad färg, äkta rost, äkta smuts. Kan det bli vackrare? Inte för mig. Jag älskar att se på detta och veta att det blivit så här efter år av väder och vind och att det en gång var lika nytt och felfritt som de som idag säljs i affären. Kan ni tänka er vad detta fönster sett genom alla dessa år?

Inga kommentarer: