lördag 28 mars 2015

Dagens bild - Förväntan


Nej, jag är inte lika fanatiskt galen i påskpynt som i julpynt. Faktum är att jag är precis raka motsatsen inför påsken. Den fyller mig sällan med förväntan på samma vis som julen och kanske är det just därför jag inte heller är galen i att göra påskfint. Eller så är det för att jag varken tycker om påskris eller fjädrar? Eller kanske beror frånvaron av förväntan på att våra påsktraditioner är långt ifrån lika tydliga som jultraditioner. Hur har du det med traditionerna vid påsk? Är det en stor helg hos dig eller är det bara en bra anledning att få några extra dagar ledigt att börja göra fint i trädgården?

Dagens ord... Ja ni har kanske märkt att jag haft det några gånger. Jag lovar inte att det kommer bli en vana, jag känner mig själv alldeles för väl för att kunna göra det, men så länge det känns rätt kommer dagen att sammanfattas i både bild och ett ord.

Dagens ord är förväntan.
Idag är faktiskt huset fyllt av förväntan. Min kära dotter ska åka på bio med sin bästis. En planering som pågått sedan mitten av veckan och nu när det börjar dra ihop sig är hon fylld av förväntan. De får nämligen gå på bio själva på Heron City. För er som är lantisar (skriver det med viss avund) kan jag berätta att det är ett ganska stort komplex som inte bara innehåller ett drygt tiotal biosalonger utan dessutom ett antal butiker och smabbmatsrestauranger. Lycka för så små liv att få gå på bio där själva. Mindre lycka för hönsmamman som blir nervös av blotta tanken.

Jag är också lite förväntansfull. Idag hoppas jag att sambon kan skruva ihop planken vi hade med oss från landet som ska bli en ny bordsskiva till mitt gamla symaskinsbord. Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att se ut. Du lär bli den första att se det.

Fotot ovan är denna gång tagen med min systemkamera, en Canon EOS 550D och ett Sigmaobjektiv 17-50 mm, f 2:8. Ett prisvärt och hyfsat rättigenom ljusstarkt zoomobjektiv. Redigerat i Photoshop med ett filter från Nik.
Inga kommentarer: