tisdag 3 februari 2015

Vintage roses


Det slog mig att man faktiskt kan återanvända inte bara sina saker utan också sina kunskaper. Så jag ägnade några timmar åt att damma av mina något ringrostiga sockerblommekunskaper och bestämde mig för att göra rosor i lera.


Leran är från Slöjdetaljer och faktiskt nästan lika trevlig att jobba med som riktigt bra Flowerpaste. Skillnaden är att leran känns lite mer stadig och kanske mindre kladdig. Den här är vackert vit och lufttorkande. Jag antar att man skulle kunna spraya på lite klarlack för att få en mer glansig yta men jag tycker om dem precis som de är, lite vintage, lite som keramik.


Eftersom jag bara ville testa som hastigast så blev det bara tre rosor denna gång men självklart ska de bli fler. Jag såg genast ett enormt behov av dem. De är vackra i ett ljusfat eller i denna söta fågelbur, eller varför inte på mitt vackra tårtfat eller kanske bara liggandes på det gamla skåpet i stugan. Ja, jag tror jag ska börja massproducera dem helt enkelt. Jag kanske rent av kan ta några beställningar.

Ja, det där sista sa jag lite ironiskt. Det är ju nämligen så att när jag visar mina alster i FB-grupperna för pyssel och DIY så får jag inte en endaste liten gilla eller kommentar. Andra alster, sådana man ser sju dussin av varje dag... ja de får en himla massa gilla och kommentarer. Så jag antar att jag är ganska ensam om att tycka att det jag målar och skapar är fint. Å andra sidan så delas vissa av mina alster ganska flitigt på Pinterest och sybordet i tidigare inlägget delades till och med av några färgbutiker.

Oh well. Huvudsaken är ju att jag är nöjd även om jag nu råkar vara den enda. För det är ju inte precis så att mina alster drar ner några jätteovationer här hemma heller. Gubben skulle kunna snubbla över något jag skapat hellre än att uttala sitt gillande.

Bitter? Skulle jag?
Nej då. Vad är väl lite beröm? Du ska inte tro att du är något heter det ju, inte helt utan anledning.


1 kommentar:

Katarina sa...

Nej, nej, nej... Nu har du fått det alldeles om bakfoten! :)
Jag brukar titta in här ibland och du gör jättefina saker, verkligen super-jätte-mega-fantastiskt fina saker. Superlativen räcker inte till!! :)
Jag tror att mängden av alster i div. olika FB-grupper kan göra att man kanske inte "orkar" gilla och kommentera alla, det betyder däremot inte att det inte är fint nog. Jag är helt säker på att många tycker dina alster är lika fina som jag, kanske kan det till och med vara så att ett antal tycker de är "för" fina - mästerligt fina om du förstår hur jag menar och inget som gemene man klarar av att få till.
Hoppas du är stolt över de fina sakerna du tillverkar och jag, jag skulle JÄTTEGÄRNA ha ett gäng av dina vackra rosor! :)
Kram!