torsdag 5 februari 2015

Digital scrapbooking Project life... sort of

När jag skulle sätta mig ner och göra klart min December Daily tog naturligtvis bläcket i skrivaren slut. Utan foton - ingen pl för mig. Jag klarar inte av att dekorera tomma plastfickor utan bygger allt mitt skapande på själva fotona.

Nöden är uppfinningarnas moder och jag satte mig framför datorn för att göra några digitala sidor. Jag fick sådan fart att det blev hela sex stycken innan veckan började och orken och kreativiteten tog slut.

Den översta layouten bygger på en template som jag gjorde för ett tag sedan när jag var inne i en digital period. Jag har aldrig testat den på riktig men den verkar faktiskt fungera.


Fotona på den här sidan hade ganska spretiga färger. Jag valde att tona ned dem en aning för att få det lite mer enhetlig.Det sista jag gör på en digital layout är att dra i skuggorna. Först lägger jag på samma droppskugga på nästan alla element men eftersom papper och dekorationer sällan ligger helt platta och perfekta på en layout så gör ju inte skuggorna heller det. Därför använder jag funktionen warp i Photoshop och drar lite i skuggorna så att de får lite mer liv. Dessutom kan de behöva få lite mer suddiga kanter eller ljusas upp. Leka med skuggor skulle jag kunna göra hur länge som helst men ibland får det helt enkelt duga som det är.

Inga kommentarer: