onsdag 21 januari 2015

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Egentligen är det ganska konstigt att jag lyckas bli nöjd med det jag skapar, oavsett om det gäller en sida till mitt PL-album, ett skåp som ska målas eller ett rum som ska tapetseras. Det är nämligen ytterst sällan någonting ens ser ut i närheten av vad jag planerat och föreställt mig. Det kanske är en av mina bästa egenskaper - att jag på något sätt ändå oftast lyckas rädda situationen. Om det sedan handlar om att gilla läget eller att det faktiskt blir bra på riktigt... det vet jag inte.

Nu undrar ni förstås vad de här fantastiska stolarna kan ha med saken att göra. Jag tror att de kan vara från någonstans på 1800- talet och möjligtvis kan stilen heta nyrenässans? Men det kan lika väl vara helt och fullständigt skrattretande galet. I så fall får du gärna rädda mig och rätta mig.

Den vita färgen ser ut att vara original, men jag har nog nästan aldrig sett 1800-talsmöbler som varit vitmålade. Men jag är ju ingen direkt kännare.
 Ja just det... vad hade nu mina misslyckade projekt att göra med dessa stolar tro?

Jag fick stolarna i julklapp av mina föräldrar. De hade varit snälla och frågat mig ganska långt innan jul om jag ville ha dem och mejlat mig en bild. Självklart ville jag ha stolarna! Och de skulle självklart stå i det nya sovrummet. Men...

Saker blir inte alls som jag tänkt dem alltid. Faktiskt blir de nästan aldrig så. För trots att det vackra gula tyget mycket väl kunnat passa mot sovrummets nymålade, antikvita väggar, och trots att jag var fullständigt övertygad om att de skulle vara som gjorda för ena hörnet i sovrummet så hade jag jag helt fel.

När jag väl ställde in stolarna var de faktiskt inte det minsta rätt. Snarare helt fel. Gissa om jag blev besviken? Hela min omsorgsfullt uttänkta plan totalhavererade. Det var bara att tänka om. Tänka snabbt. Och flytta stolarna 4 meter till höger, utanför sovrummet.
Här i hallen blev de helt perfekt.

Eller ja... de KOMMER att bli helt perfekt när väggen bakom är målad, golvet upprivet och det (troligtvis) fina trägolvet under är slipat, betsat och vaxat, taket är målat och reparerat, snedväggen tapetserad och...

Oj... nu får jag nog lägga mig. Jag blev lite matt.

God natt.

Inga kommentarer: