fredag 9 januari 2015

Bed room make over


Vi var inte riktigt nöjda med vårt sovrum i den gamla skolan. Att den skulle vara bland de första rummen ut som skulle målas om har jag nämnt tidigare. Jag har också visat en smygtitt på ett halvfärdigt rum, men nu är det dags att visa det helt färdiga rummet.

Vi valde att måla en bit ner på väggen med takfärgen. Resten av rummet har en nyans av Nordsjö Flourish som heter äggskal. Jag målade en tunn grön linje mellan de olika färgerna för att lyfta fram dem ytterligare och göra en klar gräns.

Så här såg det ut tidigare:


Vi valde en tapet från Rusta för fondväggen. Jag ville ha en ljus, somrig känsla i rummet och de fina små rosorna passade perfekt tyckte jag. Det rosa bäddsetet och de flesta av kuddarna är från IKEA. Som så många andra bäddtextilier har dessa olika fram- och baksida. Det gör att man enkelt kan variera sig. Jag valde att inte köpa ett helt överkast utan bara ett till enkelsäng och istället använde påslakan som matchar rummet. Det kan man ju göra när man ändå måste köpa nytt.


Jag fick ett bäddset av mamma i julklapp och trots att den inte är rosa funkar den fint men ger rummet ett lite annorlunda intryck.


Sängen är en historia för sig själv. Vi åkte till IKEA för att handla den. Det är 6 mil sammanlagt, tur och retur till Karlstad. När vi kom hem slängde vi snabbt ut den gamla sängen och satte igång med att montera ihop sängen. Eller ja...

Vi packade upp sängen. Längre än så kom vi inte. Alla skruvar och alla knoppar fattades nämligen. IKEA har minst sagt en bit på vägen i sin kvalitetssäkring.


Allis tappar bort lite av sitt vanliga kaxiga själv på vägen till Värmland varje gång vi åker. Hon blir en riktig katt som gärna sover i vår säng och myser på denäven dagtid.Det finns nog inget som jag älskar så mycket som att somna till skenet av en brasa i kakelugnen. Jag låter luckan vara öppen men mannen stänger den genast. Jag förstår ju att han har rätt säkerhetsmässigt, men halva glädjen är att se och höra elden.

 Kuddarna förvaras på den gamla stolen om nätterna.
1 kommentar:

Maritha sa...

Suckar högt!!! Underbara bilder och inredning :)

Kram