måndag 10 november 2014

Project life with freebies - ett tips för svåra färger

project life spread, projectlife, Becky Higgins, Pocket scrap, Freebie by Moma, Sea Planet Resort and Spa

Äntligen har jag haft tid att testa mitt andra minikit av freebies som du hittar här.

Tyvärr hade jag inte tänkt till helt så jag fick faktiskt ändra lite färger i kitet. Något som visade sig svårare än jag tänkt då jag i ett anfall av större än den normala förvirringen råkat slå samma alla lager i nästan varje freebie. Inte så kul om man vill ändra något alls eftersom lager är ganska grundläggande i Photoshop.

Isabels skarpt rosa klänning är lite av en utmaning att fota, inte så mycket i verkligheten som på PL-sidan där den blir nästan självlysande. Det är den självklart inte på riktigt, men det gör förstås fotografiet också svårare att matcha med dekorationer.

Tips:
Har du svåra färger kan du testa att lägga en dekoration direkt på fotot eller fotona i samma färg. Är du inte så avancerad på Photoshop så kan man helt enkelt lägga in en smal rand, en text eller en ram i färgen på fotot innan utskrift. Det gör att du får med färgen utan att ha liknande färger i dina dekorationer.

Jag lade på ett lager i färgen som jag plockade med pipettverktyget. Sedan gjorde jag en hjärtform, tonade ut kanterna och raderade ett hål i mitt lager som jag också gjorde lite genomskinlig. Slutligen lade jag ett tomt hjärta med ljusblå ram för att tydliggöra hjärtat. Så här avancerad behöver man dock inte vara som sagt.


project life spread, projectlife, Becky Higgins, Pocket scrap, Freebie by Moma, Sea Planet Resort and Spa

Det här är högersidan av uppslaget.

Jag vet inte om det beror på att jag tvingades stå under kökslampan och fota men jag måste erkänna att bilderna på det här uppslaget är något av en besvikelse, så här stor skillnad på verkligheten och bloggbilderna brukar jag inte tycka att det är.


Äntligen kom så mina "epoxy bubbles" och jag kunde göra flairs av cirkeldekorationerna, precis som jag tänkt från början.För någon månad sedan satt vi och gjorde dekorationer av fimolera. blomman är en av dem.Inga kommentarer: