fredag 17 oktober 2014

Vintage living - skönheten bor i detaljerna

Vintage ljuskedja Rusta, annie sloan chalk paint, Nik software, Photoshop
Jag har ett plug in i Photoshop som heter Nik software. Med den kan man göra alldeles fantastiska saker med sina bilder. Jag älskar känslan i det här fotot. Det är varmt och ombonat men nästan lite ödsligt och som om tiden stått stilla ett väldigt långt tag.

Det är lite så det känna när jag kommer till vår gamla skola. Som om livet liksom tar ett djupt andetag och håller andan och allt finns bara just där och då i den sekunden. Det är verkligen avkoppling trots att vi egentligen mestadels jobbar med att fixa och pyssla i ordning. Fast ska vi vara helt ärliga tvivlar jag på att det någonsin kommer att bli helt i ordning för det finns väl en sisådär tusen projekt att ta tag i och när allt är klart är det säkert läge att börja på nytt igen.


Jag var nog egentligen inne på att göra en vimpel till lärarinnans rum, men samtidigt har jag länge älskat just de här ljusbollarna. De har funnits på någon av butikerna i närheten av mitt jobb och jag hade kunnat köpa dem för länge sedan för ett par hundralappar mer än vad jag köpte dem för. På Rusta. Snart tror du väl att detta är en reklamblogg för Rusta och Ikea men så är det så klart inte. Jag får faktiskt inte minsta lilla sponsring från dessa företag. Lite snålt faktiskt.

Ljusslingan kostar 149 kr och finns i flera färgställningar. Du hittar dem här. Eller, så kan du med fördel titta in på Snyggare hem som finaste Fatima driver. Där kan du själv välja vilken färgkombination du vill ha på din slinga.

Förresten kan jag meddela att Rusta, i likhet med Biltema och säkert många andra, redan ställt fram sina julsaker. Jag tänker som så att det är ganska bra för om det fortsätter så här kan jag nästa år önska mig julsaker i födelsedagspresent, vilket säkert underlättar för familjen. Jag fyller år den 20 september. För övrigt kunde jag faktisk, med viss svårighet, avstå från att redan nu shoppa julbelysningen som ska vara i stugan. Men det var verkligen svårt. För jag vet exakt vilka jag ska ha och var de ska stå.

IKEA lampa, Lyrik golvlampa, loppis, stol

IKEA lampa, Lyrik golvlampa, loppis, stol

IKEA lampa, Lyrik golvlampa, loppis, stol, vintage

Vi fortsätter i rask takt upp till övervåningen. Dit har nu den fina loppisstolen flyttat in. Det blev en perfekt plats för Allis som brukar sitta där och övervaka mig och Tim medan vi sover. Lampan är... Inte helt oväntat, från IKEA men jag har faktiskt piffat till den en liten aning med de fina Kaisercraftrosorna. Eftersom rosorna sitter på en ståltråd var det inte speciellt svårt att fästa dem genom det tunna tyget. Lampan heter Lyrik och du hittar den här. 

Och jo... fortfarande ska den djurmönstrade tapeten bort och träpanelerna få ett lager med färg. Projekt 128 tror jag bestämt att det är.

vintage black board, griffeltavla

Den svarta tavlan.
Man måste bara älska den, eller hur? Jag skrev bokstäverna med små kritstumpar vända åt fel håll så att säga. På det viset blev det nästan som att skriva med en kalligrafipenna. Nästa gång ska jag försöka få upp hela alfabetet.

Jag funderar på om projekt 987 skulle kunna vara att måla om den svarta tavlan. Risken finns att den kommer kännas allt för ny och fräsch bara och då passar den inte in. Men som sagt, vi har ju 986 projekt kvar innan det beslutet ska fattas. Även om vi inte alltid går helt i turordning.

1 kommentar:

Monnah sa...

Härligt att följa er!