lördag 25 oktober 2014

Project Life - Vintage Magnolia Freebie och lite fototips


Detta med att göra egna små minikit av PL-kort och dekorationer har nästan blivit som ett tvång hos mig. Jag kan helt enkelt inte sluta. Just nu håller jag på med ett lite större kit som jag tänker använda till mina julsidor.

I år tänkte jag faktiskt försöka göra något som påminner om december daily. Min tanke just nu är att helt enkelt försöka ta ett foto varje dag i december, skriva ner en historia och sätta in i mitt vanliga album. Förutsättningen är att faktiskt göra det varje dag, och inte invänta helgen eller slutet av december så att jag inte kommer efter och känner att det hela blir en uppgift istället för ett nöje som sådana saker lätt blir annars. Det är mina tankar just nu. Hur tänker du?

Sedan kan ju allt förstås ändras till december. Jag har ofta stora planer och många av dem faller platta, men halva nöjet är ju faktiskt planerandet.

Den här sidan är också gjord med mitt eget minikit, och det går fortfarande att ladda ner via min fb-sida som du hittar här.

När dekorationerna är helt färgmatchade och dessutom består av sådant jag gärna använder så är det ganska enkelt att snabbt få ihop en sida.

Eftersom detta är första sidan på vår Turkietvecka så ändrade jag faktiskt ett av korten i kitet innan jag skrev ut det, kortet är det till vänster som et står "Det börjar här och nu" på.


När jag fotar mina layouter lägger jag dem i en av de platta kartongernas lock  som plastfickorna kom i. Det har en perfekt vit insida och gör att det sedan är lätt att ställa färgerna i Photoshop. Annars är ju vitt och glansigt ganska svårfotat.

Jag brukar lägga locket med layouten på golvet i vardagsrummet, eller någonstans där det är som ljusast men utan att solen skiner in direkt. Är det för ljust i rummet får man mer blänk i plastfickorna så lite lagom mulet är bäst. Jag står sedan böjd över layouten med kameran och fotar.


De kort jag tar närbilder på, som dessa, tar jag ur plastfickan och lägger ovanpå. På det viset hamnar det ändå i sitt sammanhang men man slipper blänket och det platta intrycket.

Inga kommentarer: