söndag 19 oktober 2014

A new project life freebie and a page

project life, PL, Becky Higgins, Sunshine Freebie kit by Moma

Down load the freebies at https://www.facebook.com/scrapbymoma 

Jag började som vanligt med att öppna fotona jag skulle ha på mitt nästa uppslag för att se hur de kommer att passa in i fickorna. Men när jag gjorde det insåg jag att alla foton går i nyanserna klar. Klarblå, klarorange, klarturkos...

Ja ni fattar va?

Jag insåg också ganska snabbt att jag nog inte har ett enda pl-kort eller dekoration som går i klarblått. Eller... inte utan att leta i alla fall. Så jag bestämde mig snabbt för att det är dags att göra ett nytt litet mini-kit att pyssla med. Sedan att jag ändå inte vågade göra kitet i de allra klaraste färger är väl en helt annan sak... ähum...

project life, PL, Becky Higgins, Sunshine Freebie kit by Moma, free down load

Hur som helst var det väldigt roligt att få använda mitt eget lilla solskenskit. När man samtidigt gör passande dekorationer blir själva PL-andet verkligen som Becky Higgins förespråkar, printa ut och tjofsa in i fickorna. Det hela tog max 20 minuter och då hade jag ändå dekorerat en del. Kändes nästan lite som fusk.

Sedan tog det förstås några timmar att göra kitet, och att klippa ut dekorationerna tog också en liten stund så på det hela taget är det väl ett ganska ineffektivt sätt att göra Pl-sidor, men för mig handlar skapandet om att ha roligt, och det har jag.Känner du igen designen på den lilla fyrkanten? Gubben gjorde det. Tanken är att du ska påminnas av det periodiska systemet. Det finns ett antal sådana små fyrkanter som dekoration i det här minikitet. 

 Jag har även gjort en del labels, några är tomma och andra är förtryckta. Som denna.


Ännu fler grundämnen, några runda dekorationer och en etikett som det ju heter på svenska. cirklarna ska gå att trycka ut med stansar på 1,5 och 1 inch. Om inte mina epoxybubblor hade fått fötter hade den lilla gula pilen haft en bubbla på sig. 

Så här ser mitt lilla Sunshine kit ut. Du kan ladda ner det via min FB sida.

Project life, Pl, Freebie kit, free down load

Project life, Pl, Freebie kit, free down load

Project life, Pl, Freebie kit, free down load

Project life, Pl, Freebie kit, free down load

Project life, Pl, Freebie kit, free down load

1 kommentar:

Sherri-Ann sa...

Ohh, I love these. Especially the periodic table of summer page! Can't wait to use these for the summer pages. Again, gorgeous colors and detail :)
Blessings!
Sherri-Ann