torsdag 18 september 2014

Vintage Living - Skolsalen

Vintage Living, school, old school,
Skolsalen var nog det rum jag föll för allra mest, och kanske mest för den gamla svarta tavlan. Vad fanns där att inte älska? I alla fall på mäklarens bilder.

Precis som allt annat i huset är inte skolsalen perfekt heller, den stora skillnaden mot mäklarbilderna som du hittar här, är storleken. Skolsalen är inte alls så enorm som på mäklarens bilder men den är stor nog att bekvämt rymma både matsalsbord och soffa.

Skolsalen i ursprungsskick:


I det här rummet tycker ingen av oss att det finns ett akut behov av att måla om. Både tapeter och snickerier är faktiskt i ganska fint skick men på sikt skulle jag nog ändå vilja ha ljusare väggar eftersom fönstren vetter mot norr. Vad som däremot är mer överhängande är byte eller uppfräschning av möbler.Vi började med att köpa ett stort matsalsbord som kan bli ännu större. Ett loppisfynd som kompletterades med en fin duk och snygga stolsdynor. Slutresultatet tycker jag blev perfekt i just det här rummet.

Vintage Living, school, old school,

Soffan var ett kapitel för sig. Här har vi, jag och min gubbe ingen samsyn som helst. Personligen skulle jag allra helst åka till IKEA idag och köpa en ny soffa för den befintliga, "norsk hytte-soffan" som min svägerska kallade det, är rent ut sagt... a#"ful.Och obekväm. 

Men jag får hela tiden blankt nej på det. Jag förstår inte varför. Han har någon slags kärlek för denna tingest som med sin hemska färg och ännu hemskare fururam inte ens går att visa på kort. 

I helgen kom jag dock på att det skulle kanske gå att bara lägga på något på soffan, kanske inte en bordsduk som på bordet men varför inte några av de där tunna, billiga överkasten från IKEA? Och när vi ändå var där i helgen - sagt och gjort. 

Knappt 120 kronor senare är jag faktiskt ganska nöjd med den fula soffan. Den är fortfarande inte bekväm men ganska mycket snyggare. Det som återstår i det här rummet är att måla om soffbordet och skänken som står bakom spisen. Dessutom ska kanske ett vitrinskåp från lärarinnans rum få flytta in het, även det ommålat så klart. 

Vintage Living, school, old school,

På vägen hem från IKEA stannade vi till för att handla mat i den lilla Ica-affären som ligger på vägen hem till oss. Den ligger mitt ute på landet och har troligtvis varit en lanthandel. De hade inget större utbud av smörgåspålägg, faktiskt knappt något alls, men en hel avdelning med jättefina inredningsdetaljer. Ni förstår att jag inte kunde lämna snörvindan där? Trots att den var lite i dyraste laget? Jag vet inte exakt var den ska få stå så den får stå på matbordet så länge.

1 kommentar:

Monnah sa...

Jag vill också ha en gammal skola. Så fint ni gör det!