måndag 1 september 2014

Vintage living - In & Finn

vintage shabby chic fruit basket

I helgen hade vi äntligen möjlighet att åka till vår gamla skola och njuta av lantlivet. Trots sprängande huvudvärk och begynnande förkylning. Det första jag gjorde när vi kom fram sent på kvällen var förstås att starta en brasa i öppna spisen, det har sina fördelar med att hösten är här och kvällarna är svala. När det väl var gjort var det dags att plocka upp allt jag tagit med mig i form av dekoration och liknande.

vintage shabby chic cups

Här i Södertälje finns en alldeles underbar butik, In & Finn. De finns även på nätet om du är nyfiken. I butiken kan man hitta det vanliga fejkvintagetjafset. Du vet, ljuslyktor i låtsasslitet metall och annan nymålad dekoration med väl placerade slitna effekter. Det låter som jag inte gillade just det tjafset. Det gör jag. Jättemycket!

Vad jag också gillar, kanske ännu lite mer, är att man på In & Finn ibland kan hitta andra, lite mer udda saker som inte finns i precis varenda butik. Som till exempel den fina gunghästen jag visade för ett tag sedan.

De saker jag köpt till landet är knappast udda. Smyckeshängaren ovan är nog ganska vanlig, men söt i sin form och perfekt till mina låtsasgamla muggar i mitt sneda och vinda lantliga kök. Muggarna har jag köpt för länge sedan i en butik i Örebro. Sedan dess har jag sett andra saker i samma stil, så som tex tvålpump men tyvärr har jag inte hittat några fat till.

vintage shabby chic fruit basket

På In & Finn hittade jag även den här fina fruktkorgen i rostig metall. Eftersom den är så hög tar den för sig lite och passar fint på det stora matsalsbordet vi fyndade i somras. Den fina duken är inte linne men ser lite så ut, den är köpt på Rusta.


Gamla skolan i Södra Rådom, old school, vintage, shabby chic,

När man har ett så högt hus som vårt så räcker det inte alltid med en stege när stormen blåser ner en vindplåt från taket. Stackars gubben fick vackert ställa sig och montera en ställning och klättra upp för att få fast det igen. Ställningen var en aning vinglig så gubben blev nog lite mer vintage i håret medan han var där uppe.

Det positiva är att snälla vänner lånade ut ställning, tog med sig Isabel på heldagsutflykt och bjöd dessutom på grillkväll efter äventyret. Det kallar jag riktigt, riktigt snällt. Frun i huset driver dessutom en inredningsbutik, Snyggare Hem, som ni hemskt gärna får besöka!


Allis the bengal cat, vintage paintings, chair

I helgen har vi inte bara piffat i hemmet och monterat byggnadsställningar. Jag har också fått lära mig vart tvåbenta får sitta och var de inte får sitta. Den här fina loppisfyndade stolen tillhör inte mig som jag i min enfald trodde. Nej, när jag satte mig på den var det en Allis som genast kom och påpekade, högljutt och ihärdigt, att jag satt på fel plats. Samma sak gäller för pinnstolen i köket.

Ja där ser man, så kan det gå om man har en Allis.

Tavlorna i bakgrunden har förresten nu kommit upp på väggen, om än inte riktigt där de ska sitta. Dem har vi också hittat på loppis och jag föll för motiven direkt. Så vackra och i perfekt ram, både för rummet och för själva motivet.


Vi hann faktiskt med ännu mer i helgen. Både jag och Isabel har börjat måla om var sin möbel. Hon har ju beslutat att hon ska ha ett USA-rum här på landet så alla rosa och lila små minimöbler ska bli blåa. Jag har köpt en liten provflaska Napoleonic Blue Annie Sloan Chalk paint till henne. Vi får se hur snart hon tappar tålamodet...


Inga kommentarer: